5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye Meclisi toplandı

29 Mart İl Mahalli İdareler seçiminin ardından Şanlıurfa Belediye Meclisi, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında ilk kez toplandı.

Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının gündem maddesini seçimler oluşturdu. Meclis toplantısına izinli sayılan SP Meclis Üyesi M. Emin Dağ ve Osman Polat'ın dışında diğer meclis üyelerinin ve vatandaşların katılımı yoğun oldu.

Toplantının ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 5 yıllık hizmet sürecinde Şanlıurfa'nın yararı için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini belirterek, halka ve basına açık gerçekleştirilen meclis toplantılarında hukukun ve halkın idaresine uygun kararlar alacaklarını söyledi.

Meclise ilk kez ve tekrar seçilen belediye meclis üyelerini tebrik eden Başkan Fakıbaba, birlik ve beraberlik içinde bir dönem geçirme dileğinde bulundu. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının gündem maddelerine geçildi. Gizli oylama açık tasnif usulü yapılan seçimlerde, Meclis Kâtip Üyeliğine 21 oy alan AK Partili Mehmet Ataş ile M. Emin Özyavuz seçildi. Katip üyelerinin 2 yıl süreyle görev yapacağı belirtildi. Daha sonra Belediye Encümen Üyeliğine geçildi. Yapılan oylamada 20 oy alan AK Partili 3 Meclis Üyesi Mehmet Ataş, Ahmet Düşünür, Mustafa Hakkı Saraç, Belediye Encümen Üyeliğine seçildi. Belediye Encümen üyeliğine seçilen meclis üyelerinin bir yıl süreyle görev yapacağı belirtildi.

Açık oylama usulü ile gerçekleştirilen Plan ve Bütçe Komisyonuna ise 5 kişi belirlendi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Altun, M.Emin İfşa, M. Durak Gümüşçü, SP'li Hilmi Kadayıfçı ve Mehmet Polat, meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine seçildiler
Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşim toplantısının son seçimi ise İmar Komisyonuna üye seçimi oldu. Yine açık oylama usulü gerçekleştirilen seçimde 5 kişi belirlendi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tüysüz, Mehmet Moğol, Tayfun Şelli, SP'li Saide Açanal ve M.İhsan Şenocak, meclis üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonu Üyeliğine seçildiler.

Belediye Meclisi Nisan ayı 1. Birleşim toplantısının sonunda AK Parti Belediye Meclis Üyeleri adına bir basın açıklaması okuyan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Düşünür, AK Partili meclis üyeleri olarak, 5 yıllık hizmet sürecinde Şanlıurfa'nın kazanması adına var güçleriyle çalışacaklarını belirterek, yapıcı bir siyaset izleyecekleri sözünü verdi. Düşünür, "Şanlıurfa'nın modern ve çağdaş bir şehir haline gelmesini sağlayacağına inandığımız her projeye onay vermeyi vazife kabul eden bir sorumluluk bilinci içersindeyiz. Keyfiliğe ve hukuk dışı icraat ve çalışmalara kesinlikle onay vermeyeceğiz. Sertliğin, inatçılığın tahammülsüzlüğün ve hukuk tanımazlığın Urfa'mıza zarar vereceğini biliyoruz. Huzurlu bir ortamda Urfa'ya hizmet adına daha verimli ve üretken olarak, diyalog, hoşgörü ve sağduyuyu esas kılacağız" dedi.

Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Birleşim toplantısı 14 Nisan 2009 Salı günü Saat 14.00'te Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?