5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye meclisi toplantısı yapıldı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının asıl gündem maddelerine geçmeden önce belediye meclis üyeleri tarafından çeşitli konularda meclise sunulan soru önergeleri cevaplandırıldı ve bazı komisyonlarının kurulmasına karar verildi. Kısa bir aranın ardından tekrar toplanan Şanlıurfa Belediye Meclisi, toplantının asıl gündem maddelerini görüşmeye başladı.

Buna göre; ilk gündem maddesi olan 6183 sayılı "Amme Alacakları Tahsili Usulü" hakkındaki kanunun 90. maddesi gereğince, 'Satış Komisyonu'nda görev yapmak üzere meclis üyesi seçimini belirlemek için oylamaya giden Belediye Meclisi, AK Partili Belediye Meclis Üyesi İ. Halil Kaya'nın oy çokluğuyla (18 oy) Satış Komisyonu'nda görev almasına karar verdi.

Toplantının 2. gündem maddesi olan Şanlıurfa Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği Meclisi'ne Üye Seçimi ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden hukuki görüş alınması şartıyla bir sonraki toplantıya bırakıldı.
Daha sonra toplantıda imar komisyonuna havale edilmeyi bekleyen 11 dosya imar komisyonuna havale edilirken, imar komisyonunda görev yapacak olan katılımcıların belirlenmesi ise komisyonun kendi kararına bırakıldı.

Servis "S" Plaka Yönetmeliği'ne "Çekme Belgesi" maddesi eklenmesi başlıklı gündem maddesinde ise, öğrenci taşımacılığının yanı sıra; turizm sezonunda turistlere de hizmet veren minibüslerin bu hizmeti verebilmelerine olarak sağlayacak "Çekme Belgesi"nin yönetmeliğe eklenmesi, belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının 6. ve 7 gündem maddelerini oluşturan, "Birim Kurulması, Kaldırılması, Birleştirilmesi ve Kadro İptal ve İhdası başlıklı gündem maddeleri müzakere yapılmak üzere Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısı'na bırakıldı.

Şanlıurfa Belediyesi 2008 Yılı Kesin Hesabının Görüşülmesi ise, bir sonraki birleşim toplantısına bırakıldı. Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. Birleşim Toplantısı'nın, 5 Mayıs 2009 Salı saat 14.00'te Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 19:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?