5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye otobüsleri dezenfekte edildi

ŞANLIURFA'DA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ

Şanlıurfa'da belediyeye ait toplu taşıma araçları domuz gribine karşı dezenfekte edildi.

Türkiye'de hızla yayılmaya başlayan domuz gribinin Şanlıurfa'da da görülmesi üzerine virüse karşı dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip, belediyeye ait toplu taşıma araçlarını ilaçladı. Özel kıyafetli ekipler tarafından yapılan çalışma kapsamında ilk olarak toplu taşıma araçları tek tek dezenfekte edildi. Şanlıurfa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içersinde dezenfekte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Temizlik

İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, belediyenin aldığı önlemlerin dışında vatandaşların da bireysel önlem alması gerektiğini söyledi. Palalıoğlu, "Şanlıurfa'da H1N1 hastalık virüsüne rastlanması üzerine önlem amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı bir ekip oluşturduk. Sayısı duruma göre değişken olan ekibiz şimdilik 20 kişiden oluşuyor. Ancak virüsün daha da yaygınlaşması durumunda ekibin sayısında artış gözlenebilir. Ekibimiz ilk olarak toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışmaları yaptı.

Amacımız halkımızın bir arada bulunduğu toplu alanların tümünde bu çalışmayı yapmak. Özellikle camilerde ve okullarda sıvı sabun kullanımına geçilmesi yönünde çalışmalar sürüyor. Umarım bu çalışmalar neticesinde Şanlıurfa'da rastlanılan domuz gribi vaka sayısını en aza indirmeyi başarırız" dedi.

Dezenfekte çalışmalarında kullanılan kimyasal ilaçların insan sağlığı açısından kesinlikle zararsız olduğunu ifade eden Dr. Hayati Oğuz, vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda bir tehlike olmadığını söyledi.

ŞANLIURFA'DA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 17:29:02
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 19:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?