5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye su çalışmalarını hızlandırdı

Viranşehir ilçesinde sıcak yaz aylarının gelmesi ile belediye su çalışmalarını artırdı. Viranşehir Belediyesi son yedi ayda 3 bin 517 metre su borusu döşedi.

DTP'li Viranşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Alt yapı çalışmaları aralıksız sürerken, Belediye Su İşleri halkın yaz mevsiminde su sıkıntısı çekmemesi için alternatif su boruları döşüyor.

İlçenin bütün mahallelerinde vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için yapılan çalışmalarda son yedi ayda 3 bin 517 metre su borusu döşendi. Hürriyet, Kale, Bahçelievler, Demirel, Cumhuriyet, Gölbaşı, Yeni Mahalle, Selahaddin Eyyubi, Emiroğlu ve Keleşabdioğlu Mahallelerinde birçok sokak ve caddeye yeni su boruları döşenirken, mevcut su boruları da yenilendi. Çalışmaları izleyen vatandaşlar belediye işçilerine çay ve soğuk ayran ikram ederek teşekkür ediyorlar.
Çalışmaları yürüten Su-Kanalizasyon İşleri Müdürü Hıdır Çakar, halkın yaz aylarında su sıkıntısı yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, vatandaşların su konusunda israf etmemeleri gerektiğini ve ilçenin suyuna sahip çıkmalarını istedi. Çakar, "İlçemizin su rezervleri çok zengin. Türkiye'nin en temiz su kaynaklarının yanı başındayız. Bu nedenle temiz içme suyumuzu en ekonomik şekilde kullanmak, israf etmemek zorundayız. Biz belediye olarak hem susuzluğun önünü almak, hem de suyun tek damlasının boşa gitmemesi için ek önlemler alıyoruz. Şebekemizde eskiyen boruları değiştiriyor, yeni borular döşüyoruz. Bazı sokaklara alternatif şebekeler döşüyoruz. Yakın bir zamanda ilçe genelinde şebekemizi daha sağlıklı hale getirme çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

Viranşehir genelinde halen 21 su kuyusu kentin su ihtiyacını karşılıyor. Kuyular önceki yıllarda 150 metre derinken, bu yıl suyun hem kalitesini artırmak, hem de suyun metre küpünü artırmak için kuyuların derinliği 450 metreye çıkarıldı. Böylelikle kentin su ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olunuyor. Kent genelinde susuzluk çekilmemesine rağmen, havaların sıcak geçmesi, kuraklığın sonuçları belediye ekiplerinin ek önlemler almasına neden olunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?