5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediyeden gazetecilere iftar yemeği

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kentte görev yapan gazetecileri iftar yemeği verildi.


El Ruha Otelinde verilen iftar yemeğine Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Aslan, Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, Mustafa Aydın, bazı belediye birim müdürleri ile çok sayıda gazeteci katıldı Yemek sonrası bir konuşma yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın tarım ve tarıma dayalı sanayiin merkezi olacağını söyledi.


Şanlıurfa'nın başka şehirler tarafından örnek il olarak gösterildiğini ileri süren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bir tane Şanlıurfa var. Bu Şanlıurfa yarın Türkiye'nin en önemli şehri olacak. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar geniş arazisi, suyu, tarihi olan bir yer yok. Şanlıurfa'dan bahsedilmeden inanç turizminden söz edilemez" dedi.


AK Partili Belediye oldukları için Hükümetten bir ayrıcalık görmediklerini belirten Ahmet Eşref Fakıbaba, "Yaptığımız hizmetleri Belediye'nin gelirleri ile yapıyoruz. Geçen ay Şanlıurfa Belediyesine gelen para 1 milyon 900 bin YTL, bunun üzerine 1 milyon 100 bin YTL biz koyarak işçi maaşlarını dağıttık. Buna rağmen çalışmalarımız sürdürüyoruz. Şanlıurfa tanınmayacak bir yere gelecek. Alt yapıyı bu yıl sonunda bitireceğiz. Üst yapıda 2008 yılında tamamlanmış olacak. Bu tarihten sonra mega projelerimizi hayata geçireceğiz. Şanlıurfa Belediyesinin başarısında basının ve halkın büyük desteğini görüyoruz. Bundan 3 yıl önce Hilton oteli Şanlıurfa'da yer arıyor denilseydi kimse inanmazdı. Şimdi Hilton burada otel yapacak. Eski otogarın yanında 8,5 dönümlük bir alanın otel yapılması için Hilton'a verdik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat ören IP: 78.161.81.xxx Tarih : 26.09.2007 08:39:44

Sayın Başkan kenti tanınmaz hale getirdiğinizi gerçeğine hepimiz kayılıyoruz ve bunun içinde sizi kutluyorum. Ama KAldırım İşğalcilerine neden çözüm bulmuyorsunuz yoksa onlar ayrıcalıklımı.Siz ailenizle sarayönünde sembol ciğer"in önünden akarbaşında çaycı osman ve diger çay ocağının(Arasa Hamamının Yanı) oralardan geçebiliyormusunuz.Umarım o röntgenci yerlerine bi çözüm bulursunuz.Şimdiden tşkler