5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediyeden ilginç temizlik uygulaması

ŞANLIURFA'DA DERELER DETERJANLA YIKANIYOR

Şanlıurfa Belediyesi "Üç Derenin Islahı" çalışmaları kapsamında Karakoyun, Cavsak ve Sırrın derelerinde ilginç bir temizlik çalışması başlattı.

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından deterjan ve tazyikli suyun kullanıldığı temizlik kapsamında tankerler ve itfaiye aracıyla Karakoyun Deresi pırıl pırıl temizlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Temizlik Müdürü Mehmet Palalıoğlu, İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ'ın da katıldığı deterjanlı dere temizliği halk tarafından olumlu tepki aldı. Göreve geldikleri günden bu yana temizlik konusunda titizlikle çalıştıklarını belirten Habib Arslan, Şanlıurfa'yı temizlik

bakımından Türkiye'nin ilk beş kenti arasına koymayı hedeflediklerini söyledi. Yaklaşık 6 yıl önce Şanlıurfa'da tifo, dizanteri, şark çıbanı ve benzeri bulaşıcı hastalıkların yaygın olarak görüldüğünü hatırlatan Arslan, "Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın doktor olması münasebetiyle, Şanlıurfa Belediyesi olarak öncelikle kent merkezinde toplanmayan çöplerin düzenli olarak toplanması ve bertaraf edilmesi hususunda derhal çalışma başlattık. Bununla birlikte 'Üç Derenin Islahı' projesiyle Sırrın, Cavsak ve Karakoyun derelerinde ıslah çalışmaları yaptık. Bugün temizlik konusunda gelinin nokta bizleri oldukça mutlu etmiştir. Salgın ve bulaşıcı hastalıkların geçmiş yıllara oranla azaldığı Şanlıurfa'da temizlik konusunda yapılan hizmetler halkımızın da takdirini kazanmıştır. Temizliğe verdiğimiz önemin bir göstergesi de bugün derelerin deterjanla temizlenmesidir. DSİ ile birlikte yürüttüğümüz Paşabağı Sulama Projesiyle birlikte derelerin içersinden temiz su akıttığımız takdirde hayallerimizi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

ŞANLIURFA'DA DERELER DETERJANLA YIKANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 17:35:01
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 18:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?