5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediyeden kadınlara mikro kredi

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, 30 ev hanımına daha bin TL' lik kredi desteği sağlandı.

5 bin ev hanımına mikro kredi vermeyi hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, şuana kadar 570 ev hanımının mikrokredi uygulamasından yararlandığı kaydetti.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kredi dağıtım törenine, Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, M.Emin İzol, Mehmet Fevzi Yücetepe, Belediye Meclis Üyeleri, Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı STK Temsilcileri, Belediye Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla, Sosyal Yardım Birim Sorumlusu İbrahim Akbaş, Mikro Kredi- Gıda Bank Sorumlusu Hakkı Murat ve çok sayıda mikrokredi üyesi bayan katıldı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, mikrokredi projesi kapsamında 5 bin bayana kredi vermeyi hedeflediklerini belirterek, şuan 570 kadına kredi sağlandığını ve her geçen gün hedefe doğru yaklaşıldığını kaydetti.

Bayanlara belediye olarak büyük önem verdiklerini belirten Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa'da bayan olmanın zorluklarını çok iyi tahmin edebiliyorum. Hem annelik hem de babalık yapıyorsunuz. Bir yandan evin temizliği diğer yandan çocukların bakımı kolay bir eş değil. Sizler benim kızlarımsınız. Sizleri birer evladım olarak görüyorum. Çok ufak bir miktar parayla büyük mutluluklara imza atıyorsunuz. Eşlerinize ciddi anlamda örnek oluyorsunuz. Bu gösteriyor ki, Urfa kadını isterse her şeyi başarır. Belediye olarak bayanlara sadece maddi destek olmuyoruz. Bunun yanı sıra bayanların her türlü sorunlarıyla ilgileniyoruz. Kadınlarımızı bir aile olarak görüyoruz. Sağlık, eğitim gibi konularda onların eğitilmesi hususunda ne gerekiyorsa imkanlarımız dâhilinde gerçekleştiriyoruz. Projenin yürütülmesinde emeği geçenlere gerçekten yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer davetliler tarafından kredi başvurusu kabul edilen 30 kadına, biner TL'lik kredileri düzenlenen törenle dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 23:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?