5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediyeden lokantalara ödül

Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Sosyal Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) birimi tarafından yürütülen "Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim" Projesi kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren 4 restorana, Belediye tarafından "Evinizin Mutfağı" bayrak ödülü verildi.


"Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim" projesi kapsamında gıda sektöründe hizmet veren işletmelere "Mutfak ve Gıda Hijyeni" konularında belirli periyotlarda eğitim seminerleri ve denetimler düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi, gerçekleştirilen denetimler sonunda hijyen kriterlerine uygun 4 restorana "Evinizin Mutfağı" bayrak ödülünü verdi.


Öngörülen şartlara ve hijyen kurallarına uyan işletmelere yönelik ödüllendirme çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Evinizin Mutfağı" Bayrak Ödülüne sahip olan restoranlarda, halkın gönül rahatlığıyla gidip yemek yiyebileceklerini ifade etti.


Dedecan Ocakbaşı, Sporyum Ocakbaşı, Gülhan Restoran ve Çardaklı Köşk'ü sırasıyla ziyaret eden ve işletme sahiplerine ödüllerini kendi eliyle takdim eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, toplam 60 işletme arasında gerçekleştirilen eğitimler ve denetimler sonucunda 4 işletmenin şuanda bu ödüle layık görüldüğünü söyledi.


"Evinizin Mutfağı" bayrak ödülünü almaya hak kazanan işletmeleri bir bir ziyaret ederek ödüllerini kendi eliyle takdim eden Başkan Fakıbaba, ayrıca işyerlerini denetlemeyi de ihmal etmedi. Başkan Fakıbaba, denetim sırasında karşılaştığı olumsuzlukları çalışanlara hatırlatırken, öngörülen koşulları eksiksiz bir şekilde yerine getiren işletme sahiplerini ise kutladı. Karşılarında bir anda Belediye Başkanı Fakıbaba'yı gören müşterileri ise uygulamadan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.


Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, "Şanlıurfa Belediyesi tarafından 'Evinizin Mutfağı' Bayrak ödülüne sahip olan restoranlarda, halkımız gönül rahatlığıyla gidip yemek yiyebilirler. Biz bu ödülün ardından bu işletmelere yönelik denetimlerimizi ve eğitimlerimize artıracağız. Belediye olarak biz rahatlıkla bu işletmelere kefiliz diyebilirim. Dedecan ile Sporyum Ocakbaşı, Gülhan Restoran ve Çardaklı Köşk'ü bizzat ben elimle denetledim. Öyle olumsuzluk teşkil eden bir etkene rastlamadım. Bu bizleri oldukça sevindirdi. Ancak bu hiç yaşanmaz anlamına gelmesin. Halkımız kendisi de bu işin takipçisi olsun. Yaşanan bir sıkıntıyı bizzat benim cep telefonuma bildirsinler. Benim cep telefonum 24 saat açıktır. Numarasını bilmeyenler için tekrarlayabilirim. 0 532 228 14 10" dedi.


Şanlıurfa'nın önemli bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Fakıbaba, temizliğin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.


Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı, Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak, "Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim" Projesi Koordinatörü Yasemin Savaş ve Proje Yürütücüsü Veteriner Hekim Gülşen Topuz Şener ziyaretler sırasında Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya eşlik etti.


"Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim" Projesi, Şanlıurfa ilinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde çalışanlara ve işletme sahiplerine gıda sağlığı ve hijyeni konularında eğitimler vererek, bilinçlenmelerini sağlamak ve halkın tüketimine sağlıklı gıdaların sunulmasını öngörmektedir.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:29:55
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 15:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?