5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye'den tarihe yolculuk turu

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, belediyeye ait otobüslerle, yaklaşık 100 kişiye ücretsiz tarihe yolculuk turu düzenledi. Tura katılan vatandaşlara, Harran, Bazda Mağaraları, Han-el Ba'rur, Şuayb Şehri, Soğmatar ve Ören yerleri gezdirildi. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ yönetiminde yapılan tarihe yolculuk turuna katılan vatandaşlar, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, teşekkür ettiklerini belirttiler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, her yıl yaz aylarında hafta sonu düzenledikleri ve binlerce vatandaşın rağbet gösterdiği tarihe yolculuk turunu bu kez, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlediklerini belirterek, tura Şanlıurfalıların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 

Karadağ, "Bulunduğumuz coğrafyada mihenk taşı konumundaki Şanlıurfa ile Harran'ın dünya tarihi ve kültürel miras bakımından büyük önem taşıyan değerlerini kendi halkımıza anlatıp, bu çerçevede gelecek nesillere aktarılması amaçladık. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak yaz aylarında Harran, Bazda Mağaraları, Han-el Ba'rur, Şuayb Şehri, Soğmatar ve Ören yerlerine ücretsiz olarak Tarihe Yolculuk Turları düzenliyoruz. Bugüne kadar halkımızdan yaklaşık olarak bin 500 kişi bu turlara ilgi göstermiştir. Tarihe Yolculuk Turları 2007 yılının yazları boyunca devam edecektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2007 Pazartesi 12:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?