5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediyeden ücretsiz tiyatro

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Yiğit Sertdemir'in yazdığı, A.Kadir Kırıcı'nın yönettiği 2 perdeden oluşan kara mizah türü "Ortak Bölenlerin En Büyüğü" (O.B.E.B) adlı tiyatro oyununu, Şair Nabi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahneledi.

Tiyatro severlerin büyük ilgi gösterdiği kara mizah türü oyunda bir psikolog ve yardımcısı tarafından birbirinden farklı 4 kadının psikodrama yöntemiyle belirlenen hedeflere dönüştürülmesi anlatılıyor.

Sanatseverleri ücretsiz olarak sergilenen tiyatro oyunlarına davet eden Belediye Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni A.Kadir Kırıcı, Şehir Tiyatrosu olarak bu kez, ustaca kurgulanmış, özgün anlatım ve fikirlerin peşinden koşan, yalın, içten çarpıcı bir oyun olan "O.B.E.B"i ustaca sahnelediklerini belirterek, oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini kaydetti.

Sinema, televizyon ve sayısal medyanın gelişmesi ile birlikte tiyatronun yok olma tehdidi altında kaldığını dile getiren Kırıcı, "Sinema, televizyon ve sayısal medya bir tarafa, tiyatro artık kitle iletişimini reddederek kendine özgü sınırlarını kabul etmiştir. Tiyatro insanları hareketlendiren, aydınlatan, endişelendiren, eleştirirken rahatsız eden ancak ruhu yücelten bir sanat alanıdır. Tiyatro kısaca yaşadığımız toplumda paylaşılan bir sohbettir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?