7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Belediyeden yeni projeler

Şanlıurfa Belediyesi Sosyal Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bilinçli nesillerle güvenli yarınlara", "Temizlik kültürünün yaygınlaştırılması" ve "Yeşil bir Şanlıurfa için el ele" projeleri start aldı.

APK Müdürlüğü tarafından hazırlanan 3 projenin tanıtımı için Şair Nabi Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Şanlıurfa'da okullarda görevli öğretmenlerin katıldığı programda 3 proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, "Belediyemiz sadece altyapı, yol, su ve gecekondulaşmada değil sosyal belediyecilik anlayışında da ilerleme yapmalıdır. Biz de bu konularda hareket ederek 'Bilinçli nesiller güvenli yarınlar' projesini hayata geçirdik. Bu projelerin altyapısını oluşturmak üzere özelikle madde bağımlısı çocuklar için bir rehabilitasyon merkezi kurduk. Halen burada 6 çocuğa rehabilite çalışması yapılıyor. Bizler öğretmenleri bu duyarlılığa davet ediyoruz. Şanlıurfa'da her gün 450 ile 500 ton arasında katı artık toplanıyor. Şanlıurfa Türkiye'de en temiz il olacak. Şehri sadece temizlemek yeterli değildir. Önemli olan kirletmemektir. Bu konuda birçok firma bu projeye destek verecek. Kentte yaşamanın bir bedeli vardır. Buna herkes uymalı, destek vermelidir. Hızlı göçün getirdiği, ekonomik sorunlar ve yüksek doğurganlıktan kaynaklanan çocuk suçları, sokakta çalışan ve yaşayan çocukların karşılaşabileceği tehlikeler, çocukların sahip olduğu haklar konusunda çalışmalar yapıyoruz. Çocuklar için sağlıklı ve güçlü bir aileye sahip olmanın önemine yönelik bilinçlendirme faaliyetlerimiz var. 52 ilköğretim okulunda 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri bu hedef gurubunda yer almaktadır" dedi.

Daha sonra Harran Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dallı Başkanı Doç. Dr. Zeynep Çiriş, "Temizlik kültürünün yaygınlaştırılması", Şanlıurfa Belediyesi görevli peyzaj mimarı Müslüm Uyanık, "Yeşil bir Şanlıurfa için el ele", Sağlık İl Müdürlüğünde Mahmut Çiriş, "Bilinçli nesillerle güvenli yarınlara" projeleri hakkında bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 12:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?