30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Belediyenin ahır operasyonu sürüyor

Şanlıurfa Belediyesi zabıta ekipleri, mahallelerde denetlemeler yaparak şehir içindeki ahırları tespit etti. Denetimlerde bazı mahallelerde yaşayan vatandaşların, evin birinci katında kendileri otururken, üst katlarda ise hayvanlarını beslediği görüldü.

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı’nın şehir merkezinde bulunan hayvan ahırlarını il dışına çıkarmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Zabıta ekipleri, ahırları tespit etmek için zaman zaman evlerin duvarlarında bulunan deliklerden içeriyi gözetleyerek, bazen de anahtar deliğinden içeri bakarak ahırları tespit etti. Bazı evlerde ise ahırların ikinci katta bulunması memurları şaşırttı. Ailelerin birinci katta, hayvanların ise ikinci katta beslenmesi karşısında şaşkına dönen zabıta memurları, bütün ahırların bir hafta içerisinde boşaltılması için tebligat verdi.

Şehir içinde hayvancılık yapılmasının yasak olması sebebiyle zabıtaların bir hafta süre verdiği ahır sahipleri zaman zaman karara itiraz etti. Şehirde geçimlerini hayvancılıkla yaptıklarını belirten vatandaşlar, "Madem burada hayvan beslemek yasak, o zaman bize bir yol gösterin, biz de onu yapalım. Siz bu hayvanlara el koyarsanız biz ne yapacağız" diye itiraz etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 11:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?