7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Belediyenin hizmet binası yıkıldı

Şanlıurfa Belediyesi'nin Balıklıgöl Platosu içersinde yer alan 2 katlı hizmet binası, Kaçak Yapı ve Gecekondu Önleme Ekipleri tarafından"görüntü kirliliği oluşturuyor" gerekçesiyle yıkıldı. 

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, görüntü kirliliği oluşturan yapılar başta olmak üzere yeşil alan ve yollar üzerindeki yapılaşmaya Nisan 2004'ten bu yana müsaade etmediklerini belirtti. Güllüoğlu, "Nisan 2004'ten bu yana Şanlıurfa'da mücavir alan içersinde kaçak yapılaşmaya adeta savaş açtık. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba yönetimindeki belediyemiz, Kaçak Yapı ve Gecekondu Önleme Ekipleri'nin başarılı çalışmaları sonucu, kentin genelinde görüntü kirliliği arz eden, yeşil alan ve yollar üzerinde kurulmuş yapıların bir bir tespitini yaparak, yıkımını gerçekleştiriyor" dedi. 

Güllüoglu, Şanlıurfa Belediyesi olarak Balıklıgöl Platosu içersinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Trafik ve Otobüs İşleri Birimi'ne ait eski hizmet binalarını, kale manzarası olan bölgede çirkin bir görüntü oluşturduğu gerekçesiyle yıktıklarını söyledi. Güllüoğlu, "Belediyemize ait olsa bile, kentimizde görüntü kirliliği oluşturan yapılar için başlattığımız mücadele kapsamında, binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bu konuda mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 12:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?