30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Belediyenin logosu değişiyor

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi’nin logosunun değiştirileceğini söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi’nin bayrak ve antetli kağıtlarda kullandığı logonun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin logosuna çok benzediğini belirtti.

Başkan Fakıbaba, "Belediyemizin logosunda Urfa’yı simgeleyen hiç bir şey bulamıyorum. Balık var ama balığa benzemiyor. Cami var, oysa cami Türkiye’nin her yerinde var. Şanlıurfa’mızı simgeleyen Urfa Kalesi, Balıklıgöl, Harran evleri, Urfa evleri yok. Şanlıurfa Kültür ve Sanat Festivali’nde açmış olduğumuz yarışmada dereceye giren Reşat Ceylan’ın yağlı boya resmi Urfa’nın her yerini simgeliyor. Onu poster olarak kabul edeceğiz. İleriki günlerde bir yarışma düzenleyerek belediyemizin yeni logosunu belirleyeceğiz" dedi.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nde düzenlenen yağlı boya resim yarışmasında dereceye giren Reşat Ceylan ise yaptığı eserde Urfa kalesi, tarihi yerler, Balıklıgöl, Rızvaniye Camisi, 11 bin yıllık tarihe sahip olan dünyanın ilk müslüman üniversitesi olan Harran Üniversitesi, Harran evleri, sular altında kalan Halfeti ve Urfa’nın tarihi evlerini bir resimde bir araya getirerek, resim haline dönüştürdüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 17:39:14
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?