5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Benim hayatım çok şeffaf'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, gelişen teknolojinin insan hak ve özgürlüklerinin ihlali için kullanılmaması gerektiğini söyledi.


Yarın Şanlıurfa'da yapılacak Tarım Kurultayı için Şanlıurfa'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş; CHP Muğla milletvekili Gürol Ergin, CHP Mersin milletvekili Vahap Seçer, eski CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık ve partililer ile birlikte Şanlıurfa'nın tarihi Gümrük Hanı'nı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.


CHP'li Yılmaz Ateş, 'telekulak' tartışmalarıyla ilgili açıklamasında, gelişen teknolojinin insan hak ve özgürlüklerinin ihlali için kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Umarım Türkiye'deki hukukla bağdaşmayan, insan hakları ile bağdaşmayan bu dinlenme olaylarına son verilir. Türkiye bunu güvenceye almalıdır, aksi takdirde gelişen teknolojinin yararını değil, zararını ülkenize yaşatırsınız. Doğrusu bir meclis soruşturması açılmasıdır. Dilerim iktidar bu konuda ikna olur" ifadelerini kullandı.


Bir gazetecinin, kendisinin de dinlenip dinlenmediği ile ilgili sorusu üzerine CHP'li Ateş, "Beni dinleyip dinlememeleri hiç umurumda değil, benim hayatım çok şeffaf. Ben 12 Eylül döneminde gazeteciydim, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin de başkanıydım. Askeri mahkemelerde yargılandım. Aydınlar Dilekçesi'nin örgütleyici ve imzacıları arasında olduğum için sıkı yönetim mahkemelerinde de yargılandım. Ama o zaman da, bu zaman da benim öyle bir sorunum yok. Dinleyen dinleyebilir. Ama dileğim bu gelişen teknolojinin nimetlerini halka bir külfet haline getirilmemeleridir" yanıtını verdi.


CHP'nin seçim otobüslerinde çalan Kürtçe şarkının Demokratik Toplum Partisi tarafından da kullanıldığını yeni öğrendiğini söyleyen Ateş, "Bu türkünün Demokratik Toplum Partisi tarafından kullanıldığını ben yeni duyuyorum. Kaldı ki kullanılabilir de. Bu konuya en duyarlı parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kürtçe de bizim müziğimizdir, Türkçe de bizim müziğimizdir. Türk halk müziği de bizim müziğimizdir, Türk sanat müziği de bizim müziğimizdir. Karadeniz'in kemençesi de bizimdir, Sivas'ın sazı da bizimdir, Urfa'nın halayı da bizimdir. Biz CHP olarak bu bölgeye oy gözüyle bakıyor olsaydık bizim bugün burada olmamamız gerekiyordu ve Tarım Kurultayı'nı yapmamamız gerekiyordu" dedi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?