5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Besi OSB'de son aşamaya gelindi

Şanlıurfa'da kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BESİ-OSB) çalışmalarının son aşamaya geldiği bildirildi.

Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan İzol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Besi OSB projesinin bu kadar uzamasının tek sebebinin toplam alan üzerinde bulunan sadece 50 hektarlık özel mülkiyetin kamulaştırılabilmesi aşamasının, mülkiyeti bulunan vatandaşlarla uzlaşılamamasından kaynaklandığını vurguladı. İzol, "Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Başkanlığı'nın yapılacak olan, Şanlıurfa merkez Keberli, Çalışkanlar ve Köçören mevkiindeki alan üzerinde bulunan özel mülkiyeti olan şahıslarla anlaşılması için kendi bünyesinden belirlenen bilirkişilerle Uzlaşma Komisyonu'nu oluşturarak bu şahıslarla uzlaşmak için toplanılmıştır. Fakat bu toplantıya özel mülkiyeti olan hiçbir şahsın katılmadığı tutanaklar dahilinde belirtilmiştir. Özel mülkiyeti bulunan kişilerle uzlaşma yapılamadığından dolayı bu kamulaştırma olayı hukuksal yola intikal etmiştir" dedi.

Besi OSB'ye, Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından verilen kamu yararı kararı ile birlikte hukuksal yola başvuran Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan İzol ve üyeleri, bir an önce kamulaştırma davasının açıklanmasını ve istedikleri günün bir an önce gelmesini beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?