30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Besici ve kliniklere ceza yağacak

Şanlıurfa Mahalli Çevre Kurulu, şehir merkezindeki ahırların taşınması için besicilere 2 ay süre verdi. kurul ayrıca, sayıları artan kliniklerin atıklarıyla ilgili kararını da açıklayan Mahalli Çevre Kurulu, atıkların bertarafı için gerekli dikkatin gösterilmesini istedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bülent Karacan başkanlığında toplanan İl Mahalli Çevre Kurulu, çevre konusunda alınacak tedbirleri gözden geçirdi. Valilik toplantı salonundaki kurul toplantısından sonra alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. Mahalli Çevre Kurulu, il merkezinde bazı hastalıkların sebebi ve çevre kirliliğinin kaynağı olarak gösterilen Topdağı Mahallesi’ndeki ahırlarının boşaltılması gerektiğine karar vererek, besicilere 2 ay süre verdi. Kurul, Topdağı Mahallesi’nde hayvan besiciliği yapanların 2 ay içerisinde uygun yerlere taşınmasını istedi.
Şanlıurfa’da sayıları artan kliniklerin atıklarıyla ilgili kararını da açıklayan Mahalli Çevre Kurulu, atıkların bertarafı için gerekli dikkatin gösterilmesini istedi.

Mahalli Çevre Kurulu, son toplantısında Şanlıurfa’da yaşanan afiş ve reklam panosu çirkinliğini de ele alarak bu konuda da bir dizi kararlar verdi. Bu konudaki kurul kararı şöyle:

"Reklam amaçlı her türlü kağıt afiş, belediyelerce ihaleye verilen reklam panosu ve bilboardlara asılması, bu reklam panosu ve bilboardlar dışında ilan, reklam afişi, broşür, totem reklam ve her türlü tanıtıcı ilan ve reklamların asılması yasaktır. Yukarıda belirtilenler dışında asılacak bez afişler ise merkezde Yimpaş mağazasının önündeki Abide kavşağından Balıklıgöl’e kadar olan yol güzergahına asılabilecektir. Bunun dışındaki yerlere bez afiş asmak yasaktır. Belirtilen güzergahta bez afiş asacaklar Belediye başkanlığından izin almak ve asma indirme ücreti ödemek zorundadır. Ancak bu ücret resmi kurum ve kuruluşlardan alınmayacaktır. İlçe belediyeleri bu tür ilanların asılacağı yerleri tespit edip kurum ve kuruluşlara duyuracaklardır. Özelikle tarihi ve turistik mekanlar ile ibadethanelere, elektrik, telefon direkleri vb. gibi yerlere afiş ve el ilanı vs. yapıştırmak yasaktır".

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?