5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Besiciler saman fiyatlarından endişeli

Şanlıurfa'da kuraklık nedeniyle arpa ve buğday saplarının yeterince büyümemesi üzerine, çiftçilerin besicilik için kullandığı samanın fiyatının artacağı korkusu yaşanıyor.

Geçen yıllarda normal fiyatlar üzerinden satışı sunulan samanın bu yıl altın değeri kazanabileceği ifade edilirken, çiftçiler şimdiden hayvanlarına verecek samanları temin etme peşinde. Şanlıurfalı çiftçiler, saman fiyatlarının bu yıl iki katı değer kazanabileceğine inandıklarını dile getirirken, besici sektörünün maliyetlerdeki girdilerinin yükselmesi sonucu bu alanda da zorlukların yaşanabileceğine dikkat çekti.

Besici çiftçiler, "Geçtiğimiz yıllarda böylesi bir yükseliş, köylü besicileri yormuştu. Şimdi aynı sıkıntı ile karşı karşıyayız. Yeterli mahsul alamadık. Kuraklık yüzünden arpa ve buğday sapları da yeterince büyümedi. Bazı köylerde biçerdöverler sapların küçük olması yüzünden tarlaya bile giremedi. Hasat yapılmadı. Tonlarca mahsul tarlada kaldı. Sanıyoruz bu yıl aynı zamanda samanlık ihtiyacı da sıkıntıya girecek. Fiyatların artmasından korkuyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?