5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Betül devlet korumasına kaçmış

Devlet korumasına alınarak Şanlıurfa Çocuk Yuvası’na konulduğu gün intihar eden 16 yaşındaki Betül Yastirmak’ın kendi isteğiyle yuvaya yerleştirildiği ortaya çıktı.
Şanlıurfa’nın Yenice köyünde derme-çatma bir barakada oturan 10 çocuklu 55 yaşındaki Gülcihan ile 60 yaşındaki Mustafa Yastirmak çiftinin en küçük kızı olan Betül, İlköğretim 4. sınıfta ailesi tarafından okuldan alındı. Anne- babasının sık sık kavga etmesinden de bunalan Betül, polisi arayarak yardım istedi. Aile içinde şiddet gördüğünü ve 7 yaşındayken öz ağabeyi tarafından tacize uğradığını iddia eden Betül Yastirmak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Şanlıurfa Çocuk Yuvası’na yerleştirildi.
Betül Yastirmak, polis ve savcıya çok gitmek istediğini söylediği Şanlıurfa Çocuk Yuvası’nda bir gece misafir kaldı. Kimseyle konuşmayan genç kız, cuma günü kaldığı odanın penceresini açıp kendisini 3’üncü kattan boşluğa bıraktı ve öldü. Betül’ün annesi Gülcihan Yastirmak, kızını görmek için uğraşırken intihar haberini aldıklarını belirterek sorumlular hakkında dava açacağını söyledi. Yoksul oldukları için üç beş kişinin geldiği taziye evinde gözyaşı döken abla İcran Yastirmak da, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kız kardeşim intihar etmiş, anneme hiçbir bilgi vermemişler. Sadece, ‘Betül Yastirmak ölmüş, gelin morgda teşhis edin’ demişler.”
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Şanlıurfa Çocuk Yuvası’nda incelemelerde bulunmuştu. Bakan Kavaf yurttaki dayak iddialarıyla ilgili sorularına, “Dayak taş devrinde kaldı” cevabını vermişti.

Radikal
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 18:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?