5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Beyaz Masa problemleri çözüyor

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kurulan Beyaz Masa, vatandaşların problemlerinin çözülmesinde etkili oluyor.

Beyaz Masa'nın 153 ve 185 nolu telefonlarını arayan vatandaşların belediyeyle ilgili problemleri, kısa sürede çözüme kavuşuyor.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından 2004 yılının Aralık ayında kurulan Beyaz Masa, vatandaşların problemlerini çözüyor. Vatandaşların belediyeyle ilgili sıkıntılarında zaman kaybını önleyerek hizmet almasını sağlamak için kurulan Beyaz Masa'ya 2008 yılının ilk 10 ayında 28 bin 123 müracaat oldu. Vatandaşların problemlerini çözüme kavuşturmak için ilgili kuruluşlarla temasa geçen Beyaz Masa ekipleri, 27 bin 526 müracaata ait problemi çözdü. Beyaz Masa'ya yapılan 597 müracaatla ilgili takibin halen devam ettiği bildirildi.

Beyaz Masa'nın çalışmalarını yakından takip eden ve sık sık Nihal Atilla'dan çalışmalarla ilgili raporlar alan Belediye Başkanı Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Beyaz Masa'nın aktif olarak hizmete girmesiyle birlikte 2005 yılında 52 bin 114, 2006 yılında 43 bin 339, 2007 yılında 33 bin 379 ve 2008 yılının ilk 10 ayında ise 28 bin 123 müracaatın yapıldığını söyledi. Belediye hizmetleriyle ilgili taleplerin alındığı Beyaz Masa'nın, problemleri hemen ilgili birimlere aktararak çözümünü sağladığını kaydeden Yücetepe, "İş bittiğinde görevli kızlarımız, hemen problemi çözülen vatandaşı arayarak son durum hakkında bilgi alıyor. Problemi çözülen vatandaşın başka bir isteği olup olmadığını soran görevliler telefonu kapatıyor. Biz bu masayla insanlarımızın belediyeye gelmeden de problemlerini çözebilmek amacıyla kurduk. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi olacak. Vatandaşlar şikayetlerini Belediyeye iletiyor. Fen, İtfaiye, Park Bahçeler gibi sorumluluğu olan kurumlara bildiriliyor ve sorunlar kısa sürede çözülüyor. Beyaz masa ilk kurulduğu yıllarda, masaya daha çok şikayetler geliyordu. Bunların başında da yol, su ve kanalizasyon geliyordu. Şimdi artık şikayetler yıllara göre daha da azalıyor. Yani vatandaşın sorunu çözümleniyor. Bazen bizlere Belediyemizi ilgilendirmeyen özel konular da Beyaz Masa'ya geliyor, onların bile üstesinden gelmek için gerekli yerlerle görüşmeler yapılıyor ve sorun çözümleniyor. Aylık ortalama olar 4 bin talep geliyordu. Bunlar çözüldükçe talepler de azalıyor" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşenur göç IP: 78.187.123.xxx Tarih : 31.12.2008 19:17:04

biz şanlıurfa bahçelievler 9.sokak ceylan apt.manında oturuyoruz.ve biz 1.katta oturuyoruz balkonumuzun altında sündürme var ve evimize kedi köpek ve öncedende sündürmelerin yüzünden hırsız girdi.belediye ekibini gönderdi kalkmaları için yalnız binanın altındakiş esnaflar rüşvet verdiler ve sadece ayaklarını kestiler biz kalkmasını istiyoruz lütfen ekibinizi gönderin ve tamamen sündürmeleri kaldırsınlar arz ederim