4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Beyazgül'ün iddialarına yanıt

BAŞKAN YARDIMCISI ARSLAN, BEYAZGÜL'ÜN İDDİALARINI YANITLADI

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında "Edene Grup İçme Suyu Projesi"ne ilişkin İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ün ortaya attığı iddialara yanıt verdi.

İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ün 6 Temmuz 2010 tarihinde gündeme taşıdığı "Edene Grup İçme Suyu Projesinde Şanlıurfa Belediyesi Yükümlülüğünü Yerine Getirmiyor" şeklindeki açıklamasını "haksız beyan" olarak nitelendiren Başkan Yardımcısı Arslan, yargıya intikal etmiş bir konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin üzüntü verici bir olay olduğunu söyledi. "Edene Grup İçme Suyu Projesi"ne ilişkin gerekse de Belediye Meclis Toplantısı'nda ret edilen 2 ayrı kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ilişkin

önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Şanlıurfa Belediyesi'ni çözümsüzlükle suçlayanları sert bir dille eleştirdi. Arslan, "Sorunun çözümü konusunda Belediyemiz İl Özel İdare'den daha çok aktif rol oynamıştır. Ancak İl Özel İdaresi'ne sunulan tüm teklifler her ne hikmetse kabul edilmemiştir. İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızı yanlış bilgilendirip işe siyaset katmanın bir faydası olmaz. Zaten yargıya intikal etmiş olan bir konuda bu şekilde konuşmak aslında doğru bir şey

değildir. Edene Grup İçme Suyu Projesi'nin teknik bir altyapısı yok. Projeye ilişkin hiçbir yerden alınan bir görüş söz konusu değil. Hatta ne acı ki o günün Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü'nün bile şu işten haberi yok. Böyle teknik altyapıdan yoksun, fizibilitesi yapılmamış bir projeyi tartışmayı ben yersiz buluyorum. Ancak İl Genel Meclis Başkanı bu konuyu gündeme taşıyınca bende sizlere bu konu hakkında aydınlatıcı bilgi vermek için bu toplantıyı tertipledim" dedi.

Projenin detayları ve teknik özellikleri hakkında basın mensuplarını aydınlatan Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Edene Grup İçme Suyu Projesi'nin bu haliyle gerekli altyapısı hazırlanmadan hayata geçirilmesi durumunda kent merkezinde susuzluk problemi baş gösterebilecek. Bu durumu İl Özel İdaresi'ne resmi kaynaklar aracılığıyla bildirdik. Projeye yönelik çeşitli alternatifler sunuldu ancak bu öneriler kabul edilmedi. Olayın 8 Eylül 2008 tarihinde yargıya intikal edildi. Mahkememiz devam ediyor.

Bilirkişi heyeti olayı araştırıyor. Mahkemenin vereceği kararı saygıyla karşılayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 16:54:03
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 17:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?