7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bıçaklı öğrenci tutuklandı

Şanlıurfa'da bir lise öğrencisi, tartıştığı okul müdürünü ve öğrenciyi engellemeye çalışan müdür yardımcısını bıçakla yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Lisesinde, 3'üncü sınıf öğrencisi İ.H.T (17), sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle okul müdürü Mehmet Akbıyık'la tartıştı.

Daha sonra yanında taşıdığı bıçakla, Müdür Akbıyık'ı, göğsünün sağ ve sol yanından bıçaklayan İ.H.T, okuldaki öğretmenlerce etkisiz hale getirildi.

Yaralı olarak okulun dışına çıkmaya çalışan Akbıyık'ı, çevredeki vatandaşlar Şanlıurfa Devlet Hastanesine kaldırdı.
Akbıyık, buradaki ilk müdahalenin ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. Akbıyık'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

İ.H.T. olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alındı. Bu arada, olay anında öğrenciyi etkisiz hale getirmeye çalışan Müdür Yardımcısı Haşim Kaysı da parmağından hafif şekilde yaralandı.

Saldırının ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, söz konusu liseye gelerek, incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ise, yardımcılarıyla birlikte Okul Müdürü Akbıyık'ı hastanede ziyaret etti. 

Küçük, olayın henüz nasıl meydana geldiği konusunda bilgilerinin olmadığını belirterek, konuyu araştırdıklarını söyledi. 

GÜNCELLEME:

Şanlıurfa'da, Atatürk Lisesi Müdürü Mehmet Akbıyık'ı bıçaklayan ve müdür yardımcısı Haşim Kaysı'yı da elinden yaralayan lise öğrencisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Lisesi 3. sınıf öğrencisi İ.H.T., geçtiğimiz mart ayında yapılan aramada üzerinde bulunan 4 bıçak sebebiyle yargılandığı Şanlıurfa Adliyesi'nden ceza alacağını öğrenince dün okula giderek, Okul Müdürü Mehmet Akbıyık'ı göğsünden, olaya müdahale etmek isteyen müdür yardımcısı Haşim Kaysıyı ise elinden yaralamıştı. 

Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan öğrenci, bugün çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Okul müdürü ve müdür yardımcısını yaralamaktan tutuklanan İ.H.T.'nin, ayrıca okulda bıçak bulundurma suçundan 3 bin YTL para cezasına çarptırıldığı öğrenildi.
İHA - A.A.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 14:16:29
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 15:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim akbıyık IP: 88.229.204.xxx Tarih : 20.10.2006 00:04:33
ya bu ne bicim bi memleket insanlar bu kadar kolay harcana biliniyor mu yetkililer uyuyo heralde ne mi yapacaklar koydukları kanunları hareket gecirecekler kanunlar var die konulmaz gerektiginde aktif hale gecmesi icin konulur lütfen böyle seylerin bir daha tekrarlanmaması icin gerekli cezayı versinler yetkiler