5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Bilgisayar Bilmeyen Kalmasın'

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi tarafından "Bilgisayar bilmeyen kimse kalmasın" projesi kapsamında açılacak bilgisayar kurslarına yaklaşık 2 bin kişinin kayıt yaptırması bekleniyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Öztürk, açılacak olan bilgisayar kursunun yıl sonu boyunca devam edeceğini belirterek, "İlk etapta 15 ayrı yerde 100 kurs vereceğiz. Toplam 2 bin kişinin kayıt yapmasını bekliyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. Amacımız yakın geçmişe kadar bilgisayar kullanımı lüks iken, şimdi ihtiyaç oldu. Esnaftan öğrenciye, memurdan ev hanımına kadar herkesin ihtiyaç duyduğu bir bilgi alanıdır. Kurslarımıza ısrarla yoğun talep vardır. Sadece bilgisayar kursunda 2 bin kişi kurs görecek. Haftada 3 gün vatandaşların taleplerine göre saatleri ayarlıyoruz. Gerek hafta içi ve gerekse hafta sonu kurslarımız var. Sabah, öğlen, öğleden sonra gece ve gündüz olmak üzere kurslarımız sürecek.Yani her kişinin zamanına uygun kurslar açılıyor" dedi.

Halk Eğitim merkezi Müdürü Mahmut Öztürk, bilgisayar kursunun yanı sıra İngilizce ve Halk Oyunları kurslarının kayıtlarının da devam ettiğini belirtti. Öztürk, İngilizce kursunda 1. dönem 250, 2. dönem de 250 olmak üzere toplam 500 kursiyerin eğitileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?