5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Binici patlamaları değerlendirdi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, Mersin ve İzmir'deki patlamaları tasvip etmediklerini belirterek, "Türkiye demokratikleşmediği sürece bu olayları yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

TBMM'nin tatile girmesiyle memleketine gelen Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, parti binasında yaptığı açıklamada, son günlerde Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen patlamaları tasvip etmediklerini kaydederek, "Gerek Mersin'de, gerekse İzmir'de meydana gelen bu olayları tasvip etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Geçmişte Güngören'de de böyle bir olay yaşandı. Biz ölümlerin her türlüsüne karşıyız" dedi.

Sorunun ülkede yaşanan yolsuzluklar ve demokrasi eksikliğinden kaynaklandığını öne süren Binici, "Bu ülkede demokrasi gelişmediği sürece, bu ülkede halklar kendini ifade etmediği sürece, yolsuzluklar, hırsızlıklar önlenmediği sürece, yani kısacası ülke demokratikleşmeden ne yazık ki böyle olayları yaşamaya devam edeceğiz. Bu da hepimizi üzüyor" ifadelerini kullandı.

Binici daha sonra partililerle selamlaşarak bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 15:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?