5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir babanın yürek burkan hikayesi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan 10 kız çocuk babası İsmail Tübek, pamuk çöplerini toplayarak ailesini geçirmeye çalışıyor. 6 kızını okula göndermek için canla başla çalışan baba, sedef hastası 2 kızına da çare arıyor.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde ikamet eden 44 yaşındaki İsmail Tübek, 10 kızına pamuk çöpü toplayarak bakmaya çalışıyor. Çocuklarının tamamının kız olması nedeniyle bu yaşa kadar çalışmak zorunda kaldığını belirten İsmail Tübek, çocuklarına bakmakta çok zorlandığını ifade etti. 10 çocuk sahibi baba, 6 kızını okula gönderirken, sedef hastalığına yakalanan 2 kızı için çare arıyor.

İsmail Tübek, "Bütün çocuklarımın kız olmasından dolayı gocunmuyorum, bilakis kız çocuklarımı çok seviyorum. Çocuklarımın 6 tanesini okula göndermekteyim. Havalar hafif açık olunca bazen iki, bazen üç kızımla birlikte pamuk çöpü toplamaya geliyoruz. Her gün bir araba yükü pamuk çöpü toplayıp satıyorum ve onunla eve bir şeyler almaya çalışıyorum. Bazen de para alamıyor borca bırakıyoruz. 10 kız çocuğuna bakmak çok zor. Bu zor şartlar altında 6 kızımı okula gönderiyorum, ancak çok sıkıntı çekmekteyim"
dedi.

Evde ders çalışacak hiçbir ortamlarının olmadığını söyleyen kız çocuklardan 13 yaşındaki Rahime Tübek ise okumak istediklerini ancak çaresiz olduklarını ifade etti. Rahime Tübek, "Ailece hepimiz bir odada oturuyoruz. Maddi durumumuz çok kötü. Biz geçimimizi pamuk çöpü toplayarak sağlıyoruz. 6 kız kardeşimle okula gidiyoruz. Hiçbir gelirimiz yok. Ben bazen okula gitmeyerek baba yardım ediyorum. Ancak bu ne zamana kadar devem edecek bilmiyorum. Kız kardeşlerimden iki tanesi sedef hastalığına yakalandı.

Paramız olmadığı için onları tedavi ettiremedik. Evimizin duvarları çatlamış durumda, dışarıdan soğuk hava giriyor. Babam iyi derecede Türkçe bilmediği için kimselere bir şey anlatamıyor. Birilerin bize yardım eli uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?