5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir cami daha depremden etkilendi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5.1 ve Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 4.3 büyüklüğünde iki ayrı depremin meydana gelmesinin ardından hasar gören minare bugün görevliler tarafından yıkıldı.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 1962 yılında yapılan Merkez Yeni Cami'nin minaresi, 3 yıl önce yıldırım çarpması sonucu hasar görmüştü. Yıkılma tehlikesi olmayan caminin minaresi 3 yıldır onarılmıyordu.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5.1 büyüklüğünde, Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından minarede hasar meydana geldi. Hasar sonrası 40 yıllık minarenin külah kısmında patlama meydana geldiği ve yarıkların büyüdüğü gerekçesiyle bugün Şanlıurfa Belediyesi'nden gönderilen itfaiye ekipleri tarafından minarenin bir bölümü yıkıldı. İbadete kapatılan caminin Ramazan ayının ardından yeni yapılacak minare ile tekrar ibadete açılacağı bildirildi.

Bozova İlçe Müftüsü Yaşar Bolat, minarenin daha önce yıldırım çarpmasından dolayı ciddi bir hasar gördüğünü belirterek, "Bu depremde çatlaklar biraz daha açılınca cami ibadete kapatıldı. Bugün de Şanlıurfa Belediyesi'nden destek alarak minare kısmen yıkıldı. Daha sonra inşallah yeniden inşa edeceğiz" dedi.

1962 yılında inşa edilen cami müftülük tarafından ibadete kapatılırken, caminin çevresi kimse girmemesi için güvenlik şeridi ile çevrildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 17:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?