5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir esnaf kendini yakmak istedi

Şanlıurfa'da dükkanları mühürlendiği için 3. gündür açlık grevi yapan sanayi esnafından bir şahıs üzerine benzin dökerek kendisini yakmak isterken, bir kişi de baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, gruptan bazıları tarafından darp edildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da şehir içinde iş yerleri bulunan ve Evren Sanayi Sitesi'ne taşınmak istemeyen yaklaşık 150 esnaf, 3 gün önce açlık grevine başladı. 3 günden beri hiçbir şey yemeyen Tacettin Ç. isimli bir şahıs, açlığa dayanamayarak baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen 112 acil servisi görevlileri, baygınlık geçiren esnafa serum takarak tedavi etti. Bazıları olay yerine geç geldiği iddia edilen ambulanstaki sağlık personelinden doktor Serhat E., sağlık memuru Haydar İ. ve ambulans şoförü Tevfik D.'ye saldırdı. Hıncını alamayan şahıslar, olay yerine gelen 63 YE 370 ambulansın ön camını kırarak kapılarını tekmeledi. Grup, polis tarafından sakinleştirilirken, sağlık personelleri Sarayönü Polis Karakolu'na giderek esnaftan şikayetçi oldu.

Bu arada sinirlenen Mustafa A. isimli bir esnaf eline bir bidon benzin dökerek kendisini yakmak istedi. Kısa bir süre sonra bidonu elinden alan polisler, şahsı sakinleştirmeye çalıştı. Dükkan içerisinde benzin kokusunu aldığı için baygın şekilde yatan Mustafa A. isimli esnaf ise olay yerine gelen başka bir ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Esnaf grubu, olay yerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifa etmesi için sloganlar attı.

3 gündür aç olduğu için baygınlık geçiren Tacettin Ç. isimli esnaf, "Şimdiye kadar şerefimden, izzetimden olmadım, olmayacağım. Bunu bilsinler. Ya bize hakkımızı adaletle verecekler ya da bizi burada ölüme terk edecekler. İkisinden biri. Ya adalet ya ölüm" dedi.

Sorunun adaletle çözülmesini isteyen iş yeri sahipleri ise, "3 gündür grevde olduğumuz halde ambulans yeni geldi. Biz bu grevimize devam edeceğiz. İnşallah bu iş çözülür. Çözülene kadar da kesinlikle buradan kalkmayacağız. 12 arkadaşımız öldükten sonra diğer esnaf arkadaşlarımız da yerine geçecektir. Biz buradan hepimiz ölene kadar çıkmayacağız" iddialarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 18:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?