5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir günde 3 okul açılışı

Akçakale İlçesi'nde yeni yaptırılan 3 ilköğretim okulu eğitim ve öğretime açıldı. 

Akçakale İlçesi'ne bağlı Yazlıca, Ekinyazı, ve Sevimli Köyü'ndeki ilköğretim okullarının açılışına Vali Yusuf Yavaşcan, Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, İlçe Emniyet Müdürü Salih Poyraz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Çelik, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Yusuf Yavaşcan açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, Akçakale İlçesi'nde okul yapımında yaşanılan yoğunluğun sevindirici olduğunu belirtti. Yavaşcan, "Bu köylerimizde okuma yazma bilmeyen hiç bir çocuğumuz kalmamalı. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. 

Akçakale ilçemizde bu yıl kız çocuğu kayıtlarında büyük bir başarı sağlanmıştır. Bunun devam etmesi gerekir. Umarım bu okullarımız bizi cehaletten korumak için iyi bir başlangıç olur. Eğitim ve öğretim bir toplumun vazgeçilmezidir. Bizde bu alanda bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi. 

Yavaşcan daha sonra Sevimli Köyü'nde ana okuluna kayıtlı 58 öğrenciye ayakkabı ve çorap dağıttı. Törende daha sonra okulların açılışı yapıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 18:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?