5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir kan davası daha bitti

İBRAHİM TATLISES'İN KAN DAVALI AKRABALARI BARIŞTI

Şanlıurfa'da ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in akrabaları olan Tatlı ailesi ile Badem ailesi arasında 2 ay önce başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

 Yörede daha öncede bir çok kan davalı aşiret ve aileleri barıştıran Doktor Feridun Öncel'in araya girmesiyle Badem ailesi ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in akrabaları Tatlı ailesi, el sıkışarak aralarındaki kan davasının büyümemesi için barış sağladı.

Şanlıurfa'da 46 yaşındaki Ahmet Badem yaklaşık iki ay önce alkol içmek için 4 Ekim 2009 günü gece köprü başı semtinde bir birahaneye gitti. Burada alkol almaya başlayan Ahmet Badem kendisine yan baktığı için karşı masada oturan 25 yaşındaki Hakan Tatlı ile tartı. Ahmet Badem aynı gece saat 22'30 sıralarında Kamberiye Mahallesi Kadri Erdoğan caddesi üzerinde karın boşluğundan bıçaklandı. Şuuru kapalı bir şekilde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanesine götürülen Ahmet Badem,

burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Daha sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili Ahmet Badem'in Hakan Tatlı tarafından öldürüldüğünü tespit etmişti. Polis ekipleri, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in akrabası olan Hakan Tatlı'yı bir bağ evinde saklandığı gardrop'ta yakaladı. Tutuklanan Hakan Tatlı, ifadesinde " Birahanede otururken kendisine ne yan yan bakıyorsun, ben çirkin kral Yılmaz Güney'im burada benim sözüm geçer dayı dayı oturma" dediği

için vurduğunu iddia etmişti.

Ahmet Badem'in öldürülmesinin ardından Badem ailesi ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in akrabaları olan Tatlı ailesi arasında kan davası başladı. İki aile arasında başlayan kan davasının büyümemesi ve insanların ölmemesi için devreye Şanlıurfa'nın tanınmış simalarından Doktor Feridun Öncel girdi. Daha önceleri Şanlıurfa da bir çok kan davalı aile ve aşiretleri barıştıran Feridun Öncel Badem ve Tatlı ailelerini barışa ikna etti. İki ailenin barışı kabul etmesinin ardından bu gün bir tören düzenlendi.

Yaklaşık 750 kişinin davetli olarak katıldığı barış töreninde önce İbrahim Tatlıses'inde mensubu olduğu Tatlı ailesinin ileri gelenlerinden Rızvan Rızvanoğlu ile Badem ailesinin ileri geleni Necati Badem tekbir sesleri eşliğinde el sıkışarak tokalaştı. İki ailenin ileri gelenlerinin el sıkışmasının ardından Tatlı ailesi ile Badem ailesinin diğer fertleri de birbirleriyle el sıkışarak 2 ay önce aralarında başlayan kan davasına son verdi. İbrahim Tatlıses'in akrabası olan Rızvan Rızvanoğlu kısa konuşma

yaparak, husumetli oldukları Badem ailesi ile aralarındaki husumetin büyümeden barışla sonuçlanmasına vesile olan Doktor Feridun Öncel'e teşekkür ederek, "Allah Kimseyi kan davalı etmesin" dedi.

Tatlı ile Badem ailesini barıştıran Doktor Ferdidun Öncel ise, kan davalı olmak her iki tarafa da fayda getirmeyeceğini ifade ederek, "İnsanlar ölüm veya öldürülme korkusuyla yaşamasın. Kanı kanla temizlemek çağ dışı bir düşüncedir. Herkes birlik beraberlik içersinde kardeşçe yaşamalı. Peygamberler şehri Şanlıurfa da yaşıyoruz. Dinimizde de adam öldürmenin yeri yok. Herkes barış ve huzur içersinde yaşasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tatlı ve Badem ailesi mensupları hep birlikte sarış yemeği yediler.

İBRAHİM TATLISES'İN KAN DAVALI AKRABALARI BARIŞTI
İBRAHİM TATLISES'İN KAN DAVALI AKRABALARI BARIŞTI
İBRAHİM TATLISES'İN KAN DAVALI AKRABALARI BARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 14:38:03
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 18:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?