30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bir parça yağmur, umutları yeşertmeye yetmedi

Şanlıurfa’da nisan ayında görülen kuraklık sebebiyle sıkıntılı günler geçiren çiftçiler, geçtiğimiz hafta sonu yağan yağmurlarla rahat bir nefes aldı.

Hükümetin aldığı tedbirleri bir an önce hayata geçirmesinin önemine değinen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, çiftçilerin enerji borçları faizlerinin affedilip kalan paranın 36 aylık taksitlere bölünmesini uygun bulduklarının altını çizdi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Dolap, geçtiğimiz cumartesi ve pazar günleri yağmur yağmasının Şanlıurfa çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Ancak yağmurlar, biraz geç yağdı. Nisan ayındaki kuraklık sebebiyle buğdayda yüzde 20, arpada yüzde 30, mercimekte yüzde 30 ve meralarda yüzde 30’luk kuruma ve hasar oluştu.

Eğer hafta sonu yağışları olmasaydı, tehlike daha da büyüyecekti. Çok şükür hafta sonu yağışlarıyla azda olsa çiftçinin yüzü güldü" dedi.

Sıkıntılarla boğulan çiftçinin yaşadığı kuraklık sebebiyle iyice zora girdiğini vurgulayan Dolap, hükümetin açıkladığı destekleri beklediklerini söyledi.

Hükümetin aldığı tedbirleri bir an evvel hayata geçirmesi gerektiğini dile getiren Dolap, özellikle enerji borçlarıyla ilgili düzenlemenin yeniden ele alınarak uygulanmasını istediklerini kaydetti. Hükümetin çiftçilerin enerji borçlarının faizini affedip kalan parayı 36 aylık taksitlere bölmesini uygun bulduklarının altını çizen Dolap, ödemenin aylık yerine, hasat mevsimi sonu olarak belirlenmesinin çiftçiler için daha iyi olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 11:55:44
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 14:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?