4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Bir sağlık skandalı daha!

7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN 3.5 SAAT HASTANE KORİDORUNDA BEKLETİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Şanlıurfa'da ayağına kurşun isabet eden 7 yaşındaki bir çocuğun, hastanede muayene olabilmek için 3.5 saat bekletildiği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Topdağ Mahallesi 2753'üncü sokakta, komşu olan Ç. ve K. aileleri arasında kavga çıktı. K.K.'nın av tüfeğiyle açtığı iddia edilen ateşte yerden seken saçmalar, kavga sırasında olay yerinde bulunan 7 yaşındaki A.Y.'nin ayağına isabet etti.

İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Polis ekipleri zanlı K.K.'yi yakalamak için çalışma başlatırken, yaralı A.Y. Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste pansumanı yapılan çocuk, ortopedi doktorunun muayene yapması için sedyeye konuldu.

İddiaya göre, uzman doktorun gelmemesi üzerine görevliler, yaklaşık 3.5 saat acil serviste bekleyen 7 yaşındaki çocuğu, pazartesi günü polikliniğe götürülmesi söyleyerek eve göndermek istedi. Duruma tepki gösteren A.Y.'nin dayısı Mahmut Seyidoğlu, görevlilerle tartıştı. Bunun üzerine küçük çocuk, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Acil servis görevlilerine ateş püsküren Mahmut Seyidoğlu, "Yaralı olarak getirdiğimiz yeğenimin pansumanı yapıldıktan sonra hiçbir müdahale yapılmadan 3.5 saat bekletildi. Ayağında saçma var, sakat kalabilir. Saçma yarası olan bir hasta, bu kadar uzun süreli bekletilir mi? 'Hastanede doktorlar dövülüyor' diyorlar, doktorlar böyle yaparsa elbette dövülürler" dedi.

Öte yandan hastane yetkilileri, olayla ilgili açıklama yapmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 20:10:01
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 23:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?