5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir simit parası ile yola çıktılar

Şanlıurfa'da tarihi dokuyu korumak, kültürel değerleri tanıtmak, geliştirmek, kültür, sanat ve eğitim alanındaki faaliyetlerin devamını sağlamak amacıyla kurulan Şanlıurfa Mirasını Koruma Derneği, Şanlıurfalı öğrencilere burs imkanı sağlıyor.


Dernek, 'Can Simidi' adı altında başlattığı proje ile il dışındaki Şanlıurfalılardan yoğun ilgi görüyor. 'Günlük 3 simit parasının toplamı olan 50 YTL' sloganı ile yola çıkan dernek yetkililerin başlattığı projede şu ana kadar 11 öğrenciye burs imkanı sağlandı.
Derneğin 'www.urfamkd.com' adresli sitesinde kayıt altına alınan öğrenciler, yine site aracılığıyla burs vermek isteyen Şanlıurfalı hayırseverlerle buluşturuluyor. Sitede öğrenci ailesinin geçim kaynağı, kardeş sayısı ve aylık maddi geliri hakkında bilgi edinen istekliler, burs vermek için kayıt yaptırıyor ve dernek yetkilileri hayırseverle irtibata geçerek işlemlerin tamamlanmasını sağlıyor.


Proje hakkında bilgi veren Urfa Mirasını Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Sabri Dişli, amaçlarının maddi olanaklı kısıtlı öğrencilere bir nebze olsun katkı sağlamak olduğunu söyledi. Şu ana kadar proje çerçevesinde 11 öğrenciye burs verildiğini dile getiren Dişli, "Şanlıurfalı öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunabilmek için bu projeyi başlattık. Maddi olanaklı kısıtlı birçok öğrencimiz diğer illerde binbir güçlükle eğitimlerini sürdürüyorlar.

Biz de dernek olarak eğitime verdiğimiz önemi somutlaştırabilmek için 'Can Simidi' adlı projemizi hayata geçirdik. Gerek Şanlıurfa'dan gerekse diğer illerden çok sayıda müracaat aldık. Ancak kentteki burs imkanları kısıtlı olduğu için biz öğrencilerimizin Şanlıurfa doğumlu olmasını özellikle istedik. Aylık 50 YTL burs imkanı sağlıyoruz. Bu her ne kadar küçük bir rakam dahi olsa böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz ve bu konuda da Şanlıurfalı iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet eser ercan IP: 88.248.29.xxx Tarih : 9.11.2008 18:49:05

öncelikle bu kuruma öncülük eden sayın büyüklerime ve katkılarından dolayı bütün urfa halkına minnettarım zaten urfayada bu bu gibi etkinliklerde bulunmak yakışır.çünkü dışarda okumak çok zor, hele bugünün şartlarında.ben sivas cumhuriyet üniversitesi divriği yüksek meslek okulunda elektrik teknikerliği okumaktayım ve doğrusunu söylemek gerekirse buranın şartları çok zor ve eminim ki benim gibi dışarıda okuyan yüzlerce urfalı var.eminim ki elinizden geleni yapıyorsunuz.yardımlarınızı bekliyoruz.saygılarımla