5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir töre cinayeti daha

Ceylanpınar ilçesinde 3 gün önce evinde silahla vurularak öldürülen 3 aylık hamile kadının, töre cinayetine kurban gittiği iddia edildi.

Yürek burkan olay, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleşti. İddiaya göre, Adana Mahallesi 351. Sokak No 62'de oturan Müslüm B. (38) eve geldiği zaman dini nikahlı eşi Aysel Çadır'ı vücudunun çeşitli yerlerine aldığı mermilerle ölmüş olarak bulduğunu öne sürerek, polise haber vermiş, ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, olay yerine gelerek incelemelerde bulunmuş ve Müslüm B.'yi olayın şüphelisi olarak gözaltına almıştı. Müslüm B.'nin polise verdiği ifadesinde, evde olmadığını ve eve geldiğinde dini nikahlı eşini ölü olarak bulduğunu söylediği öğrenildi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Müslüm B., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 çocuk annesi ve 3 aylık hamile olan Aysel Çadır'ın annesi Hülya Çadır, kızının yalnız kocası tarafından değil, aile meclisi kararı ile öldürüldüğünü öne sürdü. Kızının fotoğrafını elinden düşürmeyen acılı anne Hülya Çadır sinir krizi geçirirken, ailenin Şanlıurfa Dedeosman Mahallesi'ndeki evinden yükselen ağıtlar duyanların yüreklerini dağladı.

3 aylık hamile olduğu belirtilen genç kadının kız kardeşi Feride Çadır, olayın gerçekleştiği gün Ceylanpınar ilçesinde olduğunu söyledi. Feride Çadır, kendisinin dışarıda olduğu bir zamanda ablasının eniştesi tarafından öldürüldüğünü ileri sürerek, "Eve girdiği zaman ablamı yerde ölü olarak gördüm. Polisler kafasından kurşunlar çıkardı. Polis kurşunla onun silahının birbirini tuttuğunu söylüyor" dedi.

Yüzünü kanlar içerisinde bırakan anne Hülya Çadır, kızının paketlenerek cenazesinin gönderildiğini dile getirdi. Kızını bundan 5 yıl önce 3 bin YTL başlık parası ile Ceylanpınar ilçesine gelin gittiğini söyleyen anne Hülya Çadır, "Kızımı öldürdü, ambulansa bindirdi. Ben İstanbul'daydım. Beni tehdit etti, 'seni de öldürürüm' dedi. Başlık parası olarak 3 bin YTL aldım. Kızımı örf ve geleneklere göre gelin ettim. İki çocuk annesidir kızım şimdi. Benim kızım bana telefon açtı. Dedi ki; 'anne her gece silahı beynime indiriyorlar, beni korkutuyorlar.' Kızımın iki çocuğu var ve 3 aylık hamileydi. Kızımı öldürüyor, gidiyor kardeşinin evinde oturuyor, sonra da gelip polislere haber veriyor. Hala da bana telefon açıyor. Diyor ki; 'Bak öldürdüm. Cesedini sana gönderiyorum. Devlet benden bir şey anlamaz. Ben zenginim. 50 bin YTL veririm, bir gün de içeri de yatmam.' Benim yüreğim yanıyor. Kızımın cenazesi tek başına geldi. Başka diyeceğim yoktur. Ben ondan şikayetçiyim. Benim kızımı Suriye'ye götürüp öldürecekti, kanını kaybedecekti" iddialarında bulundu.

Konuşmakta güzlük çeken genç kızın ablası Semra Çadır, kardeşinin telefonda kocası ile tartıştığını anlattığını belirterek gözyaşlarına boğuldu.

Öldürülen genç kadının amcası Fethi Vurgun da, olayın kıskançlık değil töre cinayeti olduğunu öne sürerek, töre cinayetlerinin bitmesini istedi. Amca Vurgun, "Türkiye'de bu töre kalksın, istemiyoruz. Başkasına çamur atılmasın. Hülya töre kararı ile öldürmüş. Bu töredir. Başka bir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nde töreyi istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Olay Ceylanpınar ilçesi Adana Mahallesi 351. Sokak No 62'de 3 gün önce meydana gelmiş ve evde ölü olarak bulunan genç kadının kocası Müslüm B. yapılan sorgulamasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Müslüm B., Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü cinayet bürosu ekiplerine verdiği ifadesinde, evde olmadığını ve eve geldiğinde dini nikahlı eşini ölü olarak bulduğunu söylemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?