5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bir Türkiye klasiği

Şanlıurfa Harran ilçesine bağlı Yeni Doğan köyünde 1970 yılında yapılıp bitirilen sağlık ocağının, faaliyete geçmeden kaderine terk edildiği öne sürüldü.


Köy halkı, 1970 yılında yapılıp terk edilen sağlık ocağının faaliyete geçmesi için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Köylüler Harran'ın 30 kilometre, Pekmezli beldesinin de 35 kilometre uzaklıkta olduğunu ve sağlık noktasında problemlerinin olduğunu söyledi. Köylüler, sağlık ocağının ahır olarak kullanıldığını iddia ederek sağlık ocaklarının hizmete girmesini istedi.

Sağlık ocaklarının hizmete girmeden kapanmasına bir anlam veremediklerini ifade eden köy sakinlerinden Mehmet Songur, "Yeni Doğan Sağlık Ocağı 1970 yılında yapıldı ve içerisine gerekli malzemeler yerleştirildi. Ancak birkaç ay sonra içindeki malzemeler götürülüp kapısına kilit vuruldu. O günden bugüne kadar hala böyle duruyor. Şu anda sağlık ocağı harabeye dönmüş vaziyette. Kış aylarında köylü burayı ahır olarak kullanıyor. Madem hizmete koymayacaktınız, neden bu binayı buraya diktiniz? Bu durum hangi akla hizmettir? Devletin parası neden böyle çarçur ediliyor? Bunun sorumlusu kim? Devlet neden bu yanlışlara müdahale etmiyor? Bizler köy sağlık ocağımızın hizmete girmesini yetkililerden istiyoruz. Hastamız olduğunda ya Harran'a ya da Pekmezli beldesindeki sağlık ocağına götürmek zorunda kalıyoruz. Devlet büyüklerimizden sağlık ocağımızın aktif hale getirilmesini istiyoruz. Buradan siyasetçilerimize de sesleniyorum; seçim döneminde bize vaatlerde bulunanlar şimdi nerede? Sorunlarımızın çözümünde neden yanımızda değiller? İnsan hayatı için en önemli etkenlerden biri olan sağlık konusunda neden çözüm üretmiyorlar? Siyasilerin bu konuya eğilmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?