7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bir Türkiye manzarası...


İlköğretim ve ortaöğretim'de yaklaşık 14 milyon öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde farklı karne manzaraları yaşandı. Şanlıurfa'da ise bambaşka bir manzara vardı. 2005-2006 eğitim-öğretim yılının son gününde Şanlıurfa'da buruk bir karne sevinci yaşandı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, ilde yaklaşık 20 bin öğrencinin karne alamadığını söyledi. Karne alamayan öğrencilere de öğretmenler tarlalara giderek karnelerini verdi. 

Havaların ısınmaya başlamasıyla, hasat mevsimi başlayan illere göç veren Şanlıurfa'da 20 bin öğrenci, karne almadan okuldan ayrılarak, aileleriyle tarlalarda çalışmak üzere yollara koyuldu. Son haftalarda her gün ilçe ve köylerden ayrılan kamyonlar dolusu ırgat öğrenci ve aileleri, 6 aylığına ilk önce Yozgat'ın tarlalarında şeker pancarı topluyor ardından Konya'da kimyon işine sonra da Bolu'da fındık toplamaya giden 20 bin öğrenci bugün karne alamadan eğitim ve öğretim yılını kapattı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, 2005-2006 eğitim öğretim yılında ilde 370 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü bildirerek, "Yaklaşık 20 bin öğrenci tarlada çalıştığı için karnelerini alamadı. Önümüzdeki yıl bunun önüne geçmek için çalışmalar yapacağız" dedi. 

Bu arada, il merkezine bağlı Uludağ İlköğretim Okulu'nda okuyan Ömer Kılıç, Özlem Basen ve Ali Çifteli isimli öğrencilerse tarlada çalıştıkları için karnelerini bugün öğretmenlerinden aldı. Köy öğretmeni tarlaları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı. Tarım arazilerinde çapa işlerinde çalıştıklarını söyleyen Ömer Kılıç ile Özlem Basen isimli öğrenciler, "Tarlada çapa yapıyoruz. Bugün karne günüydü ama okula gidemedik. Öğretmenimiz tarlaya kadar gelerek bize karnelerimizi verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. 

Uludağ Köy İlköğretim Okulu öğretmeni öğrencilere, "Sizler çalıştığınız için karne almaya gelemediniz ama biz size geldik. Tatilde bol bol kitap okuyun" dedi. Öğretmenlerini tarlada gören öğrencilerse duygulu anlar yaşayarak karnelerini aldı. Karnelerini alan öğrenciler öğretmenlerinin ellerini öptü.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 16:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?