7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bir vatandaşın Ecevit sevgisi

Şanlıurfalı Müslüm Canbeyli'nin Bülent Ecevit sevgisi bir başka. Yıllar önce tanıştığı Ecevit'e olan sevgisi yüzünden çocuklarına ismini veren Canbeyli, evinde arkadaşlarının taziye ziyaretlerini kabul ediyor. 

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatına en çok üzülenlerden birisi Şanlıurfalı Müslüm Canbeyli. Çalışma Bakanlığı döneminde tanıştığı Ecevit'i işçi dostu olması ve ağaların hakimiyetinde olan Şanlıurfa'da toprakları fakir halka dağıttığı için sevdiğini söyleyen Müslüm Canbeyli, bu sevgisini çocuklarına isimlerini vererek gösterdi. 

Bir kızına Rahşan ismini veren Müslüm Canbeyli, bir oğluna da Bülent adını taktı. Canbeyli, Ecevit döneminde görev alan CHP'li bakanlar Deniz Baykal, Ali Topuz, Turan Güneş'in isimlerini de çocuklarına verdi. 

Ecevit'le özdeşleşen şapka ve mavi gömleğini üzerinden çıkarmayan Müslüm Canbeyli, Bülent Ecevit'in vefatıyla Türkiye'nin değerli bir liderini yitirdiğini söyledi. Ecevit sevgisini bildikleri arkadaşlarının evinde taziye ziyaretinde bulundukları Müslüm Canbeyli, Bülent Ecevit'le ilgili hatıralarını anlatıyor. 

Evinin başköşesine astığı Ecevit fotoğraflarını gözü gibi saklayan Müslüm Canbeyli, çocuğuna ismini verdiği Deniz Baykal'ın da eskisi gibi olmadığından şikayetçi. Canbeyli, CHP'nin eskisi gibi olmadığı ifade ediyor. 
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 10:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?