4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Bir yatakta üç hasta!

BİR YATAKTA, ÜÇ HASTA YATIYOR

Şanlıurfa'da hizmet veren çocuk hastanesi yatan hasta servisinde bir yatağı üç hasta paylaşıyor.

Şanlıurfa'da hizmet veren Şanlıurfa Çocuk Hastanesi yatan hasta servisi artık hastalara yetmiyor. Yatan hasta servisindeki hasta odalarındaki her yatakta bir hastanın bulunması gerekirken, en az 2 ve bazen 3 hasta çocuğun aynı yatakta kaldığı görüldü. Her odada üç yatak var ve her yatakta iki veya üç hasta yatıyor. 100 hasta başına 2 hemşire düşerken, 150 hasta başına 1 doktor düşüyor. Hastanenin küçük olmasından yakınan hasta yakınları, "Biz çocuklarımızı doktora getiriyoruz. Doktor çocuğun tedavi

edilmesi için yatması gerektiğini söyleyerek hastaneye yatırıyor. Fakat bütün odalar dolu olduğu için biz çocuklarımızı hasta olan başka çocuklarla beraber yatırmak zorunda kalıyoruz. Bu hastanede 100 hasta başına iki hemşire düşüyor. Allah razı olsun doktorlarımız ve hemşirelerimiz bizimle ilgileniyorlar. Şanlıurfa'da tek çocuk hastanesi burası olduğu içinde başka yere de götüremiyoruz. Burada da mecburen çocuklarımızı yatırmak zorunda kalıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün bu duruma el atmalarını istiyoruz. Şanlıurfa'ya büyük bir hastane yapmalarını istiyoruz. Bu hastane Şanlıurfa'yı kaldırmıyor" dediler.

Öte yandan, Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Murat Saygı ise, her yıl kış aylarında çocuk hastanelerinin doluluk oranının artmakta olduğunu belirterek, "Kış mevsimlerinde solunum enfeksiyonun dışında hastanede yatma gereksimi daha yoğun oranında yaşanan bronşolit, bronşit ve zatüre salgınları ile karşı karşıya kalmaktayız. Şanlıurfa'da ben 2,5 yıldır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekimliği yapıyorum. Bu zamana kadar hiç yaşanmamış inanılmaz bir salgın ile karşı karşıyayız.

Solunum sıkıntısına, solunum yetmezliğine neden olan boyutta ve yatarak tedavi gereken vakaların sayısının çok arttığı bir salgın bu. Bu şekildeki vakaları tabi ki yatırmak gerektiği içinde daha önce hiç olmamış yatan hasta sayısına ulaşmış durumdayız. Şimdiye kadar maksimum 350 yatan sayısını gördüğümüz hastanemizde şuanda 480 hasta yatıyor. Tabi bu 400'ün üzerine çıkan rakam her yıl yaşanan bir şey değil. Bunu öncelikle tekrar vurgulamak istiyorum. Dolayısıyla tabi ki 229 yataklı bir hastane olduğumuzu

düşünecek olursak, 1 yatakta 2 bazen 3 hastanın yatması kaçınılmaz oluyor. Vakaların Devlet Hastanesi bünyesinde, çocuk hastaların bakıldığı tek hastane Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğundan dolayı bu durum yaşanıyor. Şanlıurfa'da çok fazla çocuk olduğunu da hesaba alacak olursak, bu kaçınılmaz bir sonuç oluyor" diye konuştu.

BİR YATAKTA, ÜÇ HASTA YATIYOR
BİR YATAKTA, ÜÇ HASTA YATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 17:02:03
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 02:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?