5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik 2007'de okudu

Birecik ilçesinde 2007 yılında 3 bin 180 kişinin okuma-yazma öğrendiği bildirildi.

Birecik Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yetişkinler için okuma yazma kursu düzenlenerek, ilk etapta toplam 228 vatandaş okuma yazma öğrenmesi sağlandı. Kursu başarıyla bitiren 228 kursiyer "Altınlı diploma" ile ödüllendirildi.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, hedeflerinin 2007 yılında ilçe genelinde bir tek okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması olduğunu belirtti.

Sonel, "Ne zaman ki, ilçe genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayıncaya kadar bu kurslar devam edecektir. Bu bağlamda doktor, öğretmen, daire amirlerinden oluşan ekiplerce köyler ve mahalleler ev ev gezilerek 2007 yılında 3 bin 180 okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza ulaşılmış ve onlar için kurslar açılmıştır. Kursu başarıyla bitiren vatandaşlarımıza altınlı diplomaları verildi. 2008 yılında da hedefimiz aynı doğrultuda devam ediyor. Amacımız okuma-yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımın kalmamasıdır. Bunu ne zaman başardıysak, o zaman başarılı olmuş sayılırız. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz. En ücra köşedeki köyümüzde hatta mezramızda bile okuma-yazma bilmeyen vatandaşın kalmamasıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?