5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik ağaçlandırılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği Birecik ilçesindeki 300 dekarlık alan ile 650-700 dekarlık fıstıklık alanın bakım, hasat ve ağaçlandırma çalışmalarının başladığı bildirildi.

2016 yılına kadar Birecik Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devredilen; bakım, hasat ve ağaçlandırma çalışmalarına başlanılan 300 dekarlık alan ve 650-700 dekarlık fıstıklık alanında 5 bin adet yeni fıstık fidanı ve 2 bin adet deneme ve demostrasyon amaçlı farklı meyvelerden oluşan ağaç fidanı dikildiği belirtildi. Birecik Tarım Müdürlüğü'ne bağlı mühendisler tarafından teknik işleri yapılan ağaçlandırma çalışmalarını; Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ali Tavacı, İlçe Tarım Müdürü Ali Orhan Sözmen, Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Çetin, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Başmühendisliği Müdürü Ahmet Karayılan yerinde inceleyerek fidan dikti.

İmam Hatip Lisesi'nden yaklaşık 90 öğrencinin de katıldığı ağaçlandırma çalışmasında öğrenciler fidan dikerek erozyonla mücadele, çevre sağlığının korunması ve ağaç sevgisi konularında bilinçlendirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 13:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?