5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik bugün kurtuldu

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Adnan Menderes bulvarındaki törenler, Atatürk Anıtı'na resmi kurum ve kuruluşların çelenkleri konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrağın çekilmesiyle başladı. Birecik Kaymakamı Vekili Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı ilçe Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Güvenşen, Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel halkın kurtuluş bayramını kutladılar.
Kurtuluş Savaşı'nda askeri kışla olarak kullanılan binaya ve Birecik Kalesi'nde göndere bayraklar çekildikten sonra Birecik Kalesi üstünden 11 pare top atışı yapıldı.
Adnan Menderes Meydanı'ndaki törende Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Yüksel, "1. Dünya Savaşı'ndan sonra bildiğiniz gibi cennet vatanımızın düşman kuvvetleri tarafından taksim edilerek işgal edildi. Güzel ilçemiz önce İngiliz, daha sonra da Fransızlar'ın işgaline maruz kaldı. İlçemiz ve ülkemiz için kabus dolu karanlık günler ve yıllardı. 88 yıl önce tüm Anadolu'da bağımsızlık bizim karakterimizdir. 'Aç kalırız, yoksul kalırız ancak esir olmayız, vatansız kalmayız' diyen asil milletimizin yiğit evlatları, iptidai silahlarla ve tüm imkansızlıklara rağmen eşsiz kahramanlıklar sergileyerek, 'ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' diyerek Anadolu'yu bizlere ebedi vatan yaptılar. Tüm dünyada esaret altındaki milletlere örnek oldular. Şehitlerimizi ve gazilerimizi başta Aziz Atatürk olmak üzere rahmetle, şükranla yad ediyorum" dedi.


Adnan Menderes Meydanı'ndaki tören geçit töreniyle sona erdi. Tören sonrasında Birecik Kaymakamlık makamında Birecik Kaymakamı Vekili Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Güvenşen, Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel tebrikleri kabul etti.
Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Bahattin Tatlı, İl Genel Meclis üyeleri, Birecik Garnizon komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Güvenşen'ı ziyaret edip, Garnizon komutanı şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerine şehir halkının şükran duygularını ilettiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?