5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik Festivali 7 Mayıs'ta

Birecik ilçesinde 22. Uluslar arası Kelaynak ve Çevre Festivali’nin 7 Mayıs 2008 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan festival Birecik ilçesinde 2 gün sürecek. Festivale boyunca Türkiye'nin renkli simaları yer alacak. Festival Halk Oyunları ve çevre yürüyüşü ile başlayacak. Festivalin ikinci gününde ise ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses sahne alacak ve bir konser verecek.

Festival çerçevesinde Belediye Kültür Merkezi Mehmet Akan salonunda Geleneksel Birecik Formu yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Birecik Genç İşadamları Derneği'nin sponsorluğunda sahil yolunda bisiklet yarışması, Türk Hava Kurumu sponsorluğunda TOKİ alanında uçurtma şenliği gerçekleştirilecek. Gece ise merhum Tiyatro Sanatçısı Mehmet Akan anısına Belediye Kültür Merkezi Mehmet Akan salonunda özel gösteri yapılacak.

Festivalin ikinci günü Doğa Derneğinden Dr. Özge Balkız'ın konuşmacı olarak katılacağı Yok Oluştan Yükselişe Kelaynaklar konul panelle başlayacak. Kelaynak parkında Birecik'in Doğası Konulu Fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Birecik Belediyesi tarafından düzenlenen festival, Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in vereceği konserle sona erecek.

Birecik Belediye Başkanı Abdülkadir Yüksel bu yılki festivale İbrahim Tatlıses'in sahne almasının Birecikliler arasında sevinçle karşılandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?