5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik içme suyuna kavuşuyor

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Fatmacık Köyü Grubu'na içme suyu getirecek yaklaşık 8.5 milyon TL değerindeki projenin tanıtım toplantısını yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, ilgili köylerin muhtarları, proje tasarımcıları ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Birecik ilçesine bağlı Fatmacık ve civarında bulunan 28 köyde bulunan 5 bin 282 kişiye içme suyu sağlayacak projenin yaklaşık 8.5 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi. Proje kapsamındaki 28 köyden 16'sına şebekeli, 12'sine de metrelik şebekeli içme suyu yapılacağı ifade edildi. Arazi ölçümlerinin uydudan GPS sistemi ile yapılacağı proje giderinin İl Özel İdaresi ile KÖYDES'ten ortak bütçe ile aktarılacağı kaydedildi. Hazırlık aşamasındaki projenin, İl Genel Meclisi ve KÖDES tarafından alınacak karar sonrasında ihale edileceği bildirildi.

Toplantıda bir açıklama yapan Vali Yusuf Yavaşcan, proje ile 28 köyün içme suyuna kavuşacağının müjdesini vererek, "2009 yılı KÖYDES bütçesi geldi. 17 milyon TL kaynak aktarıldı. Bu kaynak ile köylerimizdeki sorunları aşmaya çalışacağız. Siverek, Viranşehir ve Birecik taraflarında susuz köylerimiz var. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öte yandan 'Yurdumuzda Yolu ve Suyu Olmayan Köy Kalmayacak' hedefi doğrultusunda; 4 sondaj aracı ile 4 yılda bin 318 köyün içme suyu şebekesinin döşendiği aktarıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?