5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik köprüsü ilgi bekliyor

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Fırat nehri üzerine yaptırılan köprü 53 yaşına girdi. 1956 yılında yaptırılan köprünün onarımı için çareler aranıyor. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batıya açılan önemli bir noktası olan E-90 karayolu üzerinde 1956 yılında inşa edilen Birecik Köprüsü 53 yaşına girdi. Her gün yaklaşık 10 bin aracın üzerinden geçiş yaptığı köprüde hasarlar meydana geldi. Hasarlar zaman zaman onarılmasına rağmen köprünün ihtiyaca cevap vermediği bildirildi. Köprünün ömrünü tamamlamış olduğunu belirten yetkililer, bir gün çökebilir uyarısında bulundu. "Birecik köprüsü için makyaj işlemeyin" diyen yetkililer, "Can güvenliği önemlidir. Köprü için makyaj değil çözüm üretilsin" dedi. 

Bir süre önce Birecik Kaymakamlığı'nın talebine cevap veren Karayolları yetkilileri ise, Birecik Köprüsü'nü onarmak için planlar yapıldığını ancak, şu an bölgede tek geçiş noktası burası olduğu için onarıma başlayamadıklarını söyledi. Dönemin Birecik İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel ise, karayolları ile sözleşme yapılması halinde bu köprünün onarımını kendileri üstleneceğini belirtmişti. Kaymakam Sonel, geçen yıl köprünün onarımı için yaklaşık 300 bin TL kaynak ayırdıklarını söylemişti. 

Bu arada, köprüden ağır araçların da geçiş yaptığını belirten şoförler, köprünün bir an önce onarılması veya alternatif bir köprünün yapılmasını gerektiğini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 13:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?