5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecikl'i kadınlara eğitim

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlülüğü tarafından beraber yürüttüğü proje kapsamında kadınlara yönelik hem mesleki kurslar hem de aile planlaması konusunda bilgiler veriliyor.

Birecik Kaymakamlığı, eğitim kaynaklarına ulaşma güçlüğü çeken kadınlara yönelik olarak hizmet veren toplum merkezlerinde kadınlara çeşitli branşlarda verilen mesleki eğitimlerin yanında, kadınların bilgi düzeylerini arttıracak ev ekonomisi, sağlık, beslenme, çocuk gelişimi, kadın hakları, çocuk hakları gibi konularda eğitimler veriyor.

Proje kapsamında toplum merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin genel kadın sağlığı bilgilerini geliştirmeye yönelik, sağlık eğitimi programıyla üreme sağlığı ana başlığı altında kadınlara "Kadın ve erkekte üreme organları, Adet görme, Gebelik ve doğum, Gebelikten korunma yöntemleri, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, Aile planlaması İle ilgili konularda Sağlık Grup Başkanlığı'nın görevlendirdiği Uzman Doktorlar ve hemşireler tarafından eğitimler verildiği belirtildi.

Birecik Kaymakamı Ozan Balcı konu ile ilgili olarak, "Toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın bilinçlenmesi adına verilen eğitimlerin hızla devam edecektir. Böylece kadınlarımızın her alanda kendilerini geliştirip, topluma daha faydalı nesiller yetiştirecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?