5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecikli öğrenciler gezide

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın hazırladığı "Gezi Projesi" Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Toplumumuzda aile baskısı, şehirleşme problemi, stres, ekonomik, psikolojik ve birçok toplumsal nedenle kötü alışkanlıklar kazanmış öğrencilerimizin yeniden topluma kazandırılması hedefi doğrultusunda; Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Proje Ofisi'nin hazırladığı 30 bin TL'lik projeyle okuldan bağı kopmak üzere olan öğrenciler, öğretmenleriyle farklı bir ortamda gerekli paylaşımı sağlamaları, yeni yerler görüp ufuklarını genişletmeleri için 5 günlük Çanakkale ve Ankara'yı kapsayan geziye götürülecekler.

Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, "Mesleğinde uzman 12 eğitmenin gözetiminde gerçekleşecek gezide, Türk tarihinde yeri doldurulamayacak kadar büyük önemi olan Başkent Ankara ve Çanakkale'de şehitlikleri, müzeleri, kaleleri, anıtları gezerek tarih bilinci yenilenecek öğrenciler, şehirlerin doğal güzellikleriyle de moral bulup, motive olacaklardır. Öğrencilerimizin ortam değiştirip arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle paylaşım içinde yeni yerler görüp, milli tarihimizde önemli bir yeri olan bu şehirlerde ulusal bilincimizi paylaşmalarının hayata karşı onları motive edecek. Kötü alışkanlıklar kazanmış öğrencilerimizi topluma kazandırma hedeflerimize büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz" dedi

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?