5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecikli öğrencilere TÜBİTAK'tan ödül

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Atatürk Lisesi öğrencileri "Yer Bilimleri" alanında hazırladıkları "Kelaynak Kuşlarının Jeolojik Unsurlarla İlişkisi" adlı projeleriyle TÜBİTAK Türkiye finallerinde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüler.

Atatürk Lisesi öğretmeni ve aynı zamanda "Kelaynak Kuşlarının Jeolojik Unsurlarla İlişkisi" adlı projenin de danışmanı olan Osman Uslu, projelerinin Kelaynak kuşlarının çokça araştırılan biyolojik yönünden ziyade jeolojik unsurlarla ilişkilerinin özgün bir şekilde ortaya konmasıyla oluştuğunu ifade etti.

Atatürk Lisesi öğrencilerinin 21-26 Mayıs 2009 tarihleri arasında Malatya'da aldıkları bölge birinciliğinden sonra Ankara'da ki finallerde layık görüldükleri "Jüri Özel Ödülü" ile Birecik'i en iyi şekilde temsil ederek ilçede büyük sevinç oluşturdu.

Malatya'da bölge elemelerinde kazandıkları birinciliğin ardından, öğrencileri makamında kabul eden İlçe Kaymakamı Türkiye finalleri bitiminde de Atatürk Lisesi Müdürü Mehmet Öztürkmen'e ve proje danışmanı öğretmenlere takdir belgelerini takdim ederek başarı dileklerinde bulundular.

Projeleriyle bölge birinciliği ve Jüri Özel ödülüne layık görülen öğrencilere de kitap hediye eden İlçe Kaymakamı Ozan Balcı; bilim, kültür, sanat faaliyetlerini çok fazla önemsediklerini ve başarılarıyla ilçemizi gururlandıran öğrencilere destek vermeye her zaman hazır olduklarını ifade ederek, öğrencilerin başarılarının devamını diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?