5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bireciklilerin kaymakam üzüntüsü

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yapılan Kaymakam atamasına vatandaşlar tepki gösterdi.


Birecik'te üç yıldan beri görev yapan ve ilçenin 'Kaymakam Babası' olarak tanımlanan Tuncay Sonel, açıklanan kararnameyle Trabzon ili Of ilçesine atandı. Yapılan yeni atamalarla 'Kaymakam Baba, Urfalı Robin Hood, Atom Karınca' lakaplı ilçenin başarılı kaymakamı Tuncay Sonel'in başka bir ilçeye atandığını öğrenen Birecikliler yapılan bu değişikliğe tepki gösterdi. Bireciklilerin yoğun tepkisine neden olan kararname ile vatandaşlar bölge milletvekilleri ve yetkililere ulaşarak Kaymakam Sonel'in Birecik'te kalmasını istiyor.


Kaymakam Sonel özellikle eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal projelerle vatandaşların gönlünde taht kurmayı başararak yörede yaşayan tüm vatandaşlarla el birliği yaparak büyük ölçekli gelişme ve değişimler elde etmişti. Son üç yılda devlet vatandaş işbirliğiyle yaptığı 263 derslik, 1 Kültür Merkezi, 1 Halk Eğitim Merkezi, 100 öğrenci kapasiteli ilköğretim kız yurdu, 3 sağlık ocağı, 1 Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve Aile Planlama Merkezi, 656 yetim öksüz çocuğa tüm yardımların yapılması, 868 sakat ve özürlülerin tedavisinin yaptırılması, sanayi sitesinin yapımı, gelir getirici projeler ile toplam 300 aileye aş ve iş sahibi yapmış, 500 kişinin istihdam edilmesini sağlayacak tekstil fabrikası kurulması yönündeki çalışmaları ve daha bir çok alanda yaptığı çalışmalarla bilinen Kaymakam Tuncay Sonel'in atanmasını istemeyen Birecik halkı, adeta yasa büründüklerini söyleyerek yetkililerin atamayı geri almalarını istedi.


Bazı vatandaşlar, "O bizlere devletin şefkatini gösterdi. Bize kaymakam olarak değil baba olarak yanaştı ve öyle davrandı. İlçemize olan emekleri çok büyüktür. Şimdi bir kaymakamımızı almak, bir babayı ailesinden almak demektir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 13:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?