5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te 100 aileye besi ineği

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Kaymakamlığı 100 aileye geçimlerini sağlamaları ve istihdama katkıda bulunmaları için toplam 200 besi ineği dağıttı.

Birecik ilçesi Mezra Beldesinde düzenlenen bir törenle toplam 200 adet büyük baş besi ineğinin 100 aileye dağıtıldı. Birecik Kaymakamlığı tarafından yöre halkının kalkınmasına yönelik olarak yapılan projelerden birisi olan büyükbaş hayvan besiciliği tüm yöre halkının kalkınmasına hizmet edecek. Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen projede 200 adet Holstain cinsi ineğin toplam maliyetinin 933 bin YTL olduğu bildirildi.

Mezra Beldesi’nde düzenlenen inek dağıtım töreninde konuşan Birecik kaymakamı Tuncay Sonel, "Özellikle yöre ve insanlarımızın aile ekonomisi, istihdama yönelik olarak düşündüğümüz projelerden birisi olan büyük baş hayvan besiciliği, bu alanda çaba sarf eden, umut bağlayan tüm yurttaşlarımıza hayırlı olsun.Temennimiz tüm yurttaşlarımızın bu tür projelerle hem kendilerine hem de Türk ekonomisine katkıda bulunarak daha müreffeh bir ülke haline gelmemizdir. Bu besi ineklerine gözünüz gibi bakmalısınız. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın her zaman yanındadır.Ayrıca buna benzer istihdama yönelik olarak vatandaşlarımızın da kendi projeleriyle kaymakamlığımıza müracaatları ile kendilerine tüm destek tüm maddi imkanlar seferber edilip bu taleplerde karşılanacaktır" dedi.

Mezra Beldesi’nde daha sonra besi ineklerinin sahipleri kura çekilerek belirlendi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 10:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?