5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te ağaçlandırma bayramı

BİRECİK'TE  AĞAÇLANDIRMA BAYRAMI

Şanlıurfa'nın Birecik Köylerine Hizmet Götürme Birliği'nin kontrolündeki Baraj fıstık alanına 10 bin yeni fıstık fidanı dikildi.

Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Milli Eğitim Personeli, Sağlık Personelleri, Emniyet Personeli, Jandarma, Daire Amirleri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen ağaçlandırma bayramı büyük ilgi ile kutlandı. Başlangıçta 15 bin olan ağaç sayısının yapılan çalışmalar sonunda 6 bin 700 fıstık, 2 bin meyve fidanı kazandırılmasının ardından gerçekleştirilen ağaçlandırma bayramı sonunda 35 bin'e çıktı. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Kaymakam Ozan Balcı, amaçlarının ilçeyi hale getirmek olduğunu

belirterek, "2 Milyon Fidan Projesi' ve Birecik Barajı fıstık alanında yürütülen ağaçlandırma çalışmaların ilçeyi yeşil hale getireceğiz. Böylece çocuklarımız daha sağlıklı bir ortamda yetişecekler. Bu alandan elde edilecek kamusal gelirlerle de Birecik ilçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı faaliyetlerine destek verilecek. Bu sayede okul, cami, sağlık ocağı, yol gibi yapıları arttırılacak. Birçok projeye gelir sağlanacak. Ağaçlandırma bayramına katılarak, destek veren tüm çalışanlara ve öğrencilere gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam, öğrenciler, polisler ve askerler birer fidan dikti.

BİRECİK'TE  AĞAÇLANDIRMA BAYRAMI
BİRECİK'TE  AĞAÇLANDIRMA BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 14:27:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?