5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te anlamlı proje

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Kaymakamlığı Proje Ofisi'nin hazırladığı "Geçmişini Öğren Geleceğine Işık Tut" projesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Bu kapsamda Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitimlerine devam eden 34 maddi durumu yetersiz öğrenciye 24 bin 200 TL'lik projeyle İstanbul ve Çanakkale'yi kapsayan yoğun bir gezi programına katılacakları bildirildi.
Birçoğu İlçe sınırları dışına dahi çıkmayan öğrencilerin İstanbul'a gidip, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezecek daha sonra Çanakkale'ye geçerek Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret edecekler. Yol güzergahı üzerinde bulunan Ankara ve Bursa'yı gezdikten sonra öğrenciler, Birecik ilçesine dönecek.
İlçe Kaymakamı Ozan Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşecek projenin; öğrencilerin sosyal hayata aktif olarak katılması, sosyalleşmesi, yeni kültürler tanıması ve ulusal geçmişimizde önemli bir yeri olan bu şehirleri gezip tarihi atmosferlerini hissetmeleriyle projenin adı gibi öğrencilerin geleceklerine ışık tutulacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?